|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | Master temizle
Sağlığı ve Hastalıkları

İnsan nasıl temizlenir?

1. Kuru Fırçalama

Kuru fırçalama, cildi nazikçe eksfoliye etmek ve dolaşımı teşvik etmek için doğal kıllı bir fırçanın kullanılmasını içeren eski bir Ayurveda tekniğidir. Ölü cilt hücrelerinin atılmasına, lenfatik sistemin uyarılmasına ve selülit görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.

2. Yağ Çekme

Yağ çekme, bir çorba kaşığı yağı ağzınızda 15-20 dakika boyunca çalkalamayı içeren geleneksel bir Hint halk ilacıdır. Ağızdaki toksinlerin atılmasına, ağız hijyeninin iyileştirilmesine ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olur.

3. Dil Kazıma

Dil kazıma, dilin metal veya plastik bir dil kazıyıcıyla nazikçe kazınmasını içeren bir Ayurveda uygulamasıdır. Bakterilerin, toksinlerin ve ölü hücrelerin dilden uzaklaştırılmasına yardımcı olarak ağız hijyenini ve sindirimi iyileştirir.

4. Neti Pot

Neti pot, burun kanallarını tuzlu su çözeltisiyle durulamak için kullanılan çaydanlık şeklindeki küçük bir cihazdır. Burun boşluğundan mukus, alerjenler ve tahriş edici maddelerin atılmasına yardımcı olur, burun hijyenini destekler ve tıkanıklığı azaltır.

5. Bitki Çayları

Zencefil, nane ve karahindiba kökü gibi bazı bitki çayları idrar söktürücü özelliklere sahiptir ve idrara çıkmayı teşvik ederek ve toksinleri atarak vücudun temizlenmesine yardımcı olabilir.

6. Epsom Tuz Banyosu

Epsom tuzu banyoları vücudun rahatlamasına, kas gerginliğinin azaltılmasına ve detoksifikasyonun desteklenmesine yardımcı olabilir. Epsom tuzu kas fonksiyonu, sinir iletimi ve hücresel enerji üretimi için önemli olan magnezyum içerir.

7. Detoksifikasyon Diyeti

Meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve yağsız proteinler açısından zengin bir diyet tüketmek, sindirime yardımcı olan ve atıkların ortadan kaldırılmasını destekleyen temel besinleri ve lifleri sağlayarak vücudun temizlenmesine yardımcı olabilir.

8. Probiyotikler

Probiyotikler bağırsakta yaşayan ve sindirim, bağışıklık ve genel sağlıkta hayati bir rol oynayan faydalı bakterilerdir. Yoğurt, kefir, lahana turşusu ve kimchi gibi probiyotik açısından zengin gıdaların tüketilmesi bağırsak mikrobiyomunun dengelenmesine yardımcı olabilir ve detoksifikasyon süreçlerini destekleyebilir.

9. Yeşil Suyu

Lahana, ıspanak ve kereviz gibi yeşil yapraklı sebzelerden yapılan yeşil meyve suyu besinler, antioksidanlar ve liflerle doludur. Toksinleri temizleyerek ve karaciğerin detoksifikasyon süreçlerini destekleyerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur.

10. Meditasyon

Meditasyon, iltihaplanma ve bozulmuş detoksifikasyonla yakından bağlantılı olan stresin azaltılmasına yardımcı olabilir. Farkındalık meditasyonu uygulamak rahatlamayı teşvik edebilir, sinir sistemini sakinleştirebilir ve genel refahı destekleyebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]