Yemek yediğinizde, yemeğiniz önce tükürüğünüz tarafından ağzınızda parçalanır. Tükürük, yemeğinizdeki karbonhidratları parçalamaya başlayan enzimler içerir. Yiyecek parçalandıktan sonra yutulur ve mideye girer.
Mide, yiyecekleri çalkalayan ve mide sularıyla karıştıran kaslı bir organdır. Mide suları, yiyeceği daha da parçalayan hidroklorik asit ve pepsin içerir. Besinler daha sonra ince bağırsağa iletilir.
İnce bağırsak, villuslarla kaplı uzun, sarmal bir tüptür. Villuslar ince bağırsağın yüzey alanını artıran küçük, parmak benzeri çıkıntılardır. Bu artan yüzey alanı, besinlerin daha verimli bir şekilde emilmesine olanak tanır. Besinler villuslar aracılığıyla kan dolaşımına emilir.
İnce bağırsağı terk eden sindirilmemiş besinler kalın bağırsağa girer. Kalın bağırsak kolonik kriptalarla kaplı daha kısa ve daha geniş bir tüptür. Kolon kriptaları mukus üreten küçük, bez benzeri yapılardır. Mukus, yiyeceğin yağlanmasına ve kolonun hasar görmesine karşı korunmasına yardımcı olur. Geriye kalan su ise kalın bağırsaktaki besinlerden emilir. Daha sonra besinler atık olarak vücuttan atılır.