Karotenoidler , flavonoidler, inositol fosfatların , Lignanlar , izotiyosiyanatlara , İndollerin , fenoller ve Halkalı Bileşikler , Saponin , Sülfürlerin , tiyollere ve Terpenler gibi bitkisel besinler çeşitli sınıflar vardır. 1.000 'den fazla bilinen phytonutients vardır . Karotenoidler, kırmızı , turuncu , meyve ve sebzelerde sarı pigmentler vardır . Karotenoidler çeşitli kanser , kalp hastalığı ve maküler dejenerasyona karşı korunmasında faydalı olduğu düşünülmektedir. Karotenoidler de inmeşansını azaltmak . Polifenoller emilimini ve metabolizmasını yarar bitki metabolizmaları vardır . Flavonoidler Polifenoller ve özellikle quercetin yaygın olan sağlık yararları için araştırılmıştır . Domates ve domates ürünlerindebitkisel besinler prostat kanseririskini azaltır. Fitobesinler , antioksidan olarak görev bağışıklık tepkisini arttıran , geliştirerek hücre -by
Fitobesinler fayda sağlığını koruyun
nasıl to- hücre iletişimi , östrojen metabolizmasını değiştirerek A vitamini dönüştürerek , kanser hücrelerinin ölmesine neden , enzimleri uyarıcı ( sigara ve toksinlerin neden olduğu ) , DNA hasarı tamir , DNA replikasyonu ( kanser hücreleri ) ile müdahale ve kanserojen detoksifiye edici . Antioksidanlar oksidatif hasara karşı korumak ve kanseri önleyebilir . Izoflavonlar insan östrojen taklit menopoz belirtilerini ve osteoporoz azaltır . Bazı bitkisel besinler aslında patojenlerin yapışmasını önlemek , hücre duvarları ile fiziksel olarak bağlanır. Çeşitli bitkisel besinler aynı zamanda anti - bakteriyel ve anti - viral özellikleri vardır.
Edinme Fitobesinler
Fitobesinler meyve, sebze , kepekli tahıllar , otlar ve fındık bulunur . Günlük 5-9 porsiyon meyve ve sebze yemek için bitkisel besinler bol elde etmek için tavsiye edilir .