1. Pelvik Taban Disfonksiyonu :Pelvik taban kaslarındaki fonksiyon bozuklukları idrar kaçırma, pelvik ağrı ve ağrılı adet krampları (dismenore) gibi sorunlara yol açabilir. Pelvik taban fizyoterapistleri, bu tür durumlardan kurtulmak için bu kasların işlevini değerlendirme, tedavi etme ve iyileştirme konusunda uzmanlaşmıştır. Bu sorunları çözmek için manuel terapi, kas güçlendirme ve rahatlama gibi teknikleri kullanabilirler.
2. Doğum Sonrası İyileşme :Doğumdan sonra birçok kadın vücutlarında pelvik taban zayıflığı da dahil olmak üzere değişiklikler yaşar. Fizyoterapistler bu kasların güçlendirilmesine ve iyileşmenin desteklenmesine yardımcı olmak için doğum sonrası rehabilitasyon programlarına rehberlik edebilir.
3. Endometriozis :Bu jinekolojik durum adet döneminde ve diğer zamanlarda pelvik ağrıya neden olabilir. Fizyoterapistler, endometriozis ile ilişkili ağrının yönetilmesine yardımcı olmak için manuel terapi, hareketlilik ve esneklik egzersizleri sağlayabilir.
4. Lenfatik Drenaj :Fizik tedavi teknikleri, bazı durumlarda adet semptomlarını etkileyebilen, lenf dahil olmak üzere vücut içindeki sıvıların hareketini kolaylaştırabilir.
5. Ağrı Yönetimi :Kronik pelvik veya adet ağrısı yaşayan kişiler için, fizyoterapistler gücü, esnekliği ve duruşu iyileştirmek için kişiselleştirilmiş egzersizler tasarlayabilir ve potansiyel olarak ağrı yönetimini iyileştirebilir.