|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Impetigo Belirtileri Nasıl Belirlenir

Impetigo, genellikle staphylococcus aureus ve A grubu streptococcus bakteri kaynaklı akut bulaşıcı bir deri döküntüsüdür. Yetişkin bireyleri etkileyebilir ancak bebekler ve çocuklar arasında daha sık görülür. Bu tip cilt enfeksiyonu genellikle kısa sürede sızan kabarcıklara dönüşebilecek kırmızı kaşıntılı yaralar olarak başlar. Impetigo bacak, kol, gövde, kalça ve yüz çevresinde gelişebilir. Yüzü etkilediğinde, genellikle burun ve ağız bölgelerinin etrafına yerleşir. Impetigo hastası bir çocuk 24 saat boyunca yeterli antibiyotik tedavisinden sonra bulaşıcı olmayabilir (bulaşıcı değildir). Bununla birlikte, tedavi edilmezse, çocuk birkaç gün ila haftalarca bulaşıcı kalabilir.

Impetigo bulaşıcı belirtileri arayın. Bu tip impetigo hem stafilokok hem de streptokok bakterileri nedeniyle oluşur. Genellikle, çoğunlukla burun veya ağız bölgesi çevresinde yer alan küçük kırmızı renkli bir papül olarak başlar. Papül, periferik olarak boyutta artacaktır, fakat düz kalmıştır. Genellikle hızlı bir şekilde patlar ve sarımsı bir sıvı veya saf irin sızar; bu, etkilenen bölgeyi saran bal renginde bir kabuk haline gelmek üzere kurur. Papül kaşıntılı olabileceğinden hasta kaşınmaya özendirilecektir. Bu büyük olasılıkla yakın bölgelerde yeni papüller oluşturabilir, çünkü bu etkileyici çok bulaşıcıdır. Günlerce ilacın ardından kabuk yavaşça yıpranan kırmızı bir nokta bırakarak aşınır. Bu tür bir impetigo ile ateşi olmayacak, ancak enfekte bölgenin yakınında hassas ve şişmiş lenf düğümleri mevcut olabilir.

Daha büyük sıvı dolu kabarcıklara dikkat edin. Bullous impetigo, çoğunlukla stafilokok bakterilerinin neden olduğu bir tür impetigo'dur. Bu organizma cildi enfekte ettiğinde, epidermisin (derinin dış tabakası) daha derin kısmını kaplayan sıvı dolu kabarcıklar oluşturur. Genellikle kol, bacak, gövde ve kalça bölgelerinin etrafına yerleşir. Bu kabarcıklar genellikle kaşıntılı ve kırmızımsıdır ancak acı verici ve acı verici değildir. Patladıklarında, berrak ve bulutlu akışkanları soluk sarı kabuklar oluşturmak için kururlar. Bu tip impetigo diğer tiplerden daha uzun sürer ve genellikle bebekleri ve küçük çocukları etkiler (2 yaşından küçük).

Kabarcıklar çok istilacı görünüyorsa doktorunuza danışın. Ektime, en şiddetli impetigo tipi olarak kabul edilir. Genellikle, epidermis (dış tabaka) üzerinde oluşan kabarcıklardan kaynaklanan enfeksiyon, dermise (derinin daha derin kısmı) girdiğinde gelişir. Derinlemesine nüfuz eden irin dolu bu ülserler genellikle ağrılıdır ve diğer iki impetigo tipine kıyasla daha kalın ve daha sert kabuklarla kaplıdır. Ektimadan etkilenen bölgeler ayaklar, ayak bilekleri, bacaklar, uyluklar ve kalçalardır. Etkilenen bölgelerin yakınında bulunan lenf düğümleri şişebilir ve enfeksiyon cildin daha derin tabakasını etkilediğinden, ülserler iyileştiğinde izler kalabilir.

İpucu

Dikkatlice yıkadığınız zaman etkileyin. akan su ve antibakteriyel sabun içeren alanlar. Temiz bir havluyla kurulayın ve biraz antibakteriyel merhem sürün. Ardından, tedavi edilmiş yaraları steril gazlı bezle örtün, ancak onları çok sıkı kapatmayın - nefes almalarını sağlayın. Merhem uyguladıktan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Bulaşmayı önlemek için enfekte olmuş giysileri düzenli olarak yıkayın. Impetigo enfeksiyonu genellikle kendi başına iyileşir. Ancak, bulaşıcı mikroorganizmalardan etkili bir şekilde kurtulmak ve daha hızlı iyileşmeyi teşvik etmek için antibiyotik almanız tavsiye edilir. Çocuğunuzun tırnaklarını bölgeyi çizmemesi için kısa tutun ve enfeksiyonu yaymasını engelleyin.

Uyarılar

Impetigo çok bulaşıcı bir cilt enfeksiyonu olduğundan, dokunmadan, çizilmekten ve toplanmasından kaçının yayılmasını önlemek için etkilenen alan. Etkilenen kişilerle aynı çarşafları, giysileri veya havluları kullanmaktan kaçının.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]