Remifemin, tescilli, standardize edilmiş bir karayılan kökü (Cimicifuga racemosa) özü içeren bitkisel bir tamamlayıcıdır. Menopoz semptomlarını tedavi etmek için geleneksel bitkisel ilaçlarda karayılan otu kullanılmıştır. Klinik çalışmalar ve çalışmalar, Remifemin'in sıcak basmalar ve gece terlemeleri gibi semptomların tedavisinde etkinliğini ve güvenliğini incelemiştir. Remifemin'in menopoz semptomlarını birkaç yan etki ile güvenle giderebileceğini öne sürüyorlar.
Remifemin Çalışması
Kadın Sağlığı ve Cinsiyete Dayalı Tıp Dergisi'nde yayınlanan kontrollü, çift kör, çok merkezli bir çalışma, İki doz C. racemosa ekstresinin (Remifemin) perimenopozal ve menopoz sonrası kadınlar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Polonya'daki dört jinekoloji kliniğindeki araştırmacılar, 24 haftalık bir süre boyunca 42 ila 60 yaşları arasındaki 150 perimenopozal ve postmenopozal kadına günlük 39 mg veya 127.3 mg C. racemosa özü verdi. Katılımcılardan kan ve vajinal hücre örnekleri alındı. Menopoz semptomlarını ölçmek için Kupperman Menopoz İndeksi ve Kendi Kendini Derecelendiren Depresyon Ölçeği kullanılmıştır.
> Araştırmacılar, her iki dozaj grubundaki kadınların çoğunun, fiziksel ve duygusal menopoz semptomlarında yüzde 70 azalma olduğunu tespit etti. Remifemin'i 12 hafta boyunca aldıktan sonra. Yüksek doz, düşük doz için terapötik bir avantaja sahip değildi. Ayrıca, her iki doz da hormonal seviyelerde değişiklik yapmadı. Vajinal sitoloji, vajinal doku üzerinde östrojenik etki olmadığını belirten herhangi bir değişiklik göstermedi. Yazar, “Plasebo grubunun olmamasına rağmen, bu çalışma C. racemosa özünün, menopoz semptomlarında östrojen benzeri etki kanıtı olmadan iyileşme ile ilişkili olduğunu öne sürüyor” diye yazdı. araştırmalar karayılan otunun meme veya rahim kanseri riskini artırabilecek zayıf bir östrojenik etkiye sahip olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, yukarıdaki çalışma, Remifemin alan perimenopozal ve menopozal kadınlarda östrojenik etkinin olmadığını buldu. Daha kısa çalışmalarda ortaya çıkmayacak riskleri ortaya çıkarmak için daha uzun klinik çalışmalara ihtiyaç vardır. Karayılan otun gastrointestinal rahatsızlığı ve baş ağrısı gibi yan etkileri düşüktür. Hamile veya emziren kadınlar ve meme kanseri veya karaciğer problemleri olan kadınlar Remifemin almamalıdır. Amerikan Kadın Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Okulu, karayılan otunun ateş basması için faydalı olduğunu, ancak hekim gözetiminde olmadığı sürece altı aydan daha uzun süre kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Karayılan otunun diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur.