| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sinir Hasarını Nasıl Geri Dönersiniz

Aynı zamanda nöropati olarak da adlandırılan sinir hasarı, beyin de dahil olmak üzere vücudun her bölümünü etkileyebilir. Sinir hasarı ile ilişkili nedenlerden bazıları diyabet, böbrek hastalığı, travmatik yaralanma ve alkol bağımlılığıdır. Sinirlere zarar verdikten sonra, ekstremitelerde uyuşma ve karıncalanma hissi, kas kaybı ve kemiklerin dejenerasyonu gibi çeşitli semptomlar görülebilir. Somut bir tedavi olmasa da, kontrol altında tutmanın ve sinirlerin yenilenmesini teşvik etmenin yolları vardır.

Toksinleri yok edin. Alkol ve sigarayı bırakmak ya da kaçınılması gerekir. Sadece semptomları daha kötü hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda iyileşme sürecini de durdurabilen hasarlı sinir hücrelerine oksijen ve besin tedarikini sınırlarlar.

Biraz egzersiz yapın. Sinir hasarı olduğunda uygun hareket ve esneklik aralığını elde etmek ve sürdürmek önemlidir. Kaslar genellikle zayıflar, küçülürler ve kramp gelişebilirler. Egzersiz ayaklar üzerinde etkili olmamalı ve çok çeşitli hareketler yapılmalıdır. Bazı egzersizlere örnek olarak bisiklet, yüzme, su aerobiği ve oturmuş makine egzersizleri verilebilir. (Referanslara bakınız.)

Temiz bir diyet yapın. Yağ ve şekeri yüksek diyetler sinir hasarını şiddetlendirebilir ve kilo alımına neden olabilir. Bu, kurtarma işlemini daha da zorlaştırabilir. Besin yoğun gıdalardan oluşan protein, karbonhidrat ve yağ içeren dengeli yemekler yiyin. Bazı örnekler meyve, sebze, yağsız et, az yağlı süt, fasulye, tohum ve fındık olabilir.

Bazı önemli vitaminleri alın. Vücudun, işlevi düzgün bir şekilde sinirlere geri kazandırması için çeşitli vitaminler faydalı olabilir. Bunlardan bazıları arasında tiamin adı verilen B1 Vitamini ve siyanokobalamin adı verilen Vitamin B12 (bkz. Referanslar).

Vücudunuza iyi bakın. Hareketleriniz konusunda titiz olun ve vücudunuzda sinir tahribatı olabilecek yaralanma veya enfeksiyonların farkında olun. Yaraları temiz tutun ve daha da kötüleşebilecek faaliyetlerden kaçının.

İpucu

Özellikle daha önce hiç egzersiz yapmadıysanız, bir fizyoterapist görmek de iyi bir fikirdir. Fiziksel bir terapist belirli egzersizler ayarlayabilir ve bunları doğru yaptığınızdan emin olmak için size rehberlik edebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com