Sıkıştırılmış sinirler sık görülen bir hastalık olsa da, genellikle ağrı, rahatsızlık, uyuşukluk ve hatta kas yorgunluğu ile sonuçlanır. Omurganın ve boynun dibindeki sinirler en çok etkilenirken, herhangi bir sinir vücutta ağrıyla sonuçlanan "sıkışabilir". Ancak uygun dinlenme ve tedavi ile hastanın birkaç gün içinde biraz rahatlama hissetmesi gerekir.
Açıklama
Kıkırdak, kemikler de dahil olmak üzere çevredeki dokular tarafından sinire çok fazla baskı uygulandığında sinirler "sıkışır" olur. , tendonlar ve kaslar. Sinir basınçla karşılaştığında, sinirin normal fonksiyonunu bozabilir, bu da karıncalanma hissi, kas zayıflığı, uyuşukluk ve ağrıyla sonuçlanabilir. Sıkışmış bir sinir vücudun herhangi bir yerinde görülebilmesine rağmen, bel, boyun ve omuzlar en sık etkilenir. Bu sinirler sıkışınca sinir kökleri de etkilenir ve bu da boyun tabanından kollara, ellere ve hatta bacaklara yayılan ağrıya neden olur.
Tarçın ilacı
Birçok homeopatik uzmanı sıkıştırılmış sinirlerden muzdarip boyunlara rahatlama sağlamak için tarçın bazlı bir macunun kullanılması. Hamuru yapmak için 1 çorba kaşığı birleştirin. tarçın, 1 çorba kaşığı. Bal ve çeyrek bardak gül suyu. Karıştırın ve bir bezle bölgeye uygulayın ve ılık suyla yıkamadan önce yaklaşık yarım saat bekletin. Bu birleşimin, ağrıyı geçici olarak hafifleterek rahatlama sağladığı belirtilmektedir.
Ham Patates Çare
Sıkışmış sinirler için ek bir homeopatik çare, çiğ patatesleri kalın dilimler halinde kesmektir. Dilimleri, etkilenen alanın üzerine koyun ve yarım saat bekletin. Patates kurumaya başladıktan sonra, alanı ılık suyla yıkayıp yıkayın. Bu ilacın, sıkışan sinirin iyileşmesini hızlandırmakta yardımcı olduğu ve bazı hastalara rahatlama sağlayabildiği bildirilmektedir. boyun. Bu karışım mümkün olduğunca boynunda bırakılmalıdır. Kavşak görünüşte işe yarıyor, çünkü sinirleri gevşetmeye ve rahatlamalarına yardımcı oluyor; bu rahatlama sinirlerin doğru pozisyonda yeniden hizalanmasını sağlar.
Ek Homeopatik Çözümler
Sıkışmış bir sinir için en kolay homeopatik ilaç dinlenir. Hastalar gereksiz fiziksel aktivitelerden kaçınmalı ve gece altı ila sekiz saat uyumayı sağlamalıdır. Ek olarak, hastalar bir seferde beş dakika boyunca bölgeye buz uygulamasında rahatlama bulabilirler. Hastalar aynı zamanda yastığsız uyumaya ve arkaya doğru dik şekilde oturmaya da bakabilirler. Bu, sıkışmış siniri şiddetlendiren sırtın kamaşmamasını sağlar.