| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Erken Gebelikte Rahimde Kan Pıhtısı

Hamileliğin erken döneminde vajinal kanama yaşarsanız, doktorunuz kaynağı belirlemek için uterus ultrasonu sipariş edebilir. Bazı durumlarda vajinal kanama, plasentanın uterus duvarından kısmi olarak ayrılmasıyla ilişkilidir. Kanama bölgesinde uterusta bir kan pıhtısı veya hematom oluşur. Uterustaki kan pıhtıları boyut ve yere göre değişebilir. Pıhtılar kenarda, plasentanın arkasında veya önünde gelişebilir. Pıhtılaşmanın yeri ve büyüklüğü, hamileliğinize vereceği risk derecesini etkileyebilir.

Hematom Çeşitleri

Doktorunuz rahimde ultrasonda bir kan pıhtısı bulursa, sizi bir teşhis koyabilir. hematom veya kanama. Bu komplikasyon ilk üç aylık dönemdeki gebeliklerin yaklaşık yüzde 3'ünü etkiler, Temmuz 2003 "Kadın Hastalıkları ve Doğum" çalışma raporları. Hematomlar plasentaya göre konumlarına göre sınıflandırılır. Subkosyonik hematomlar plasentanın kenarı boyunca meydana gelir. Plasenta arkasında meydana gelenlere retroplasental hematom denir. Amniyotik hematomlar plasental ayrılma ile ilişkili değildir, ancak göbek kordonu yakınındaki kan damarlarının yırtılması ile ilişkilidir. Plasenta önünde görülürler ve çok nadir görülürler. Temmuz 2003 "Kadın Hastalıkları ve Doğum" çalışmasında, hematomların yüzde 57'si subchorionic ve yüzde 43'ü retroplasentaldi.

Neden Kan Pıhtıları Oluşuyor?

Çoğu durumda plasenta parçasının neden oluştuğunun bilinen bir nedeni yoktur. rahim duvarından ayrılarak rahim içinde kan pıhtısı oluşumuna neden olur. Kan pıhtılaşma bozukluğunuz varsa, kanama ve pıhtılaşma riski daha yüksek olabilir. Bir otomobil kazasından veya başka bir travmadan kaynaklanan karın karın yaralanması, plasenta ayrılmasının ardından kanama ve pıhtı oluşumuna neden olabilir. Yüksek tansiyon ve kokain kullanımı da plasenta ayrılmasının neden olduğu uterin hematom için risk faktörleridir. Amniyotik hematomlar en sık doğum ve doğum sırasında, göbek kordonundaki çekişlerden kaynaklanır.

Potansiyel Komplikasyonlar

Hematomun varlığı, erken doğum ve gebelik kaybı gibi gebelik komplikasyon riskini artırabilir. Ancak, komplikasyonlar her zaman meydana gelmez. Ağustos 2012'de “Kadın Hastalıkları ve Doğum Konusunda Bildiriler” başlıklı yayında yapılan çalışmaların meta analizi, plasenta yıkılmasında üç kat artmıştır - plasentanın 20 hafta sonra uterus duvarından erken ayrılması. Tüm ölümcül ölümlerin yüzde 25'ini, "American Roentgenology Journal" dergisindeki Mart 2001 tarihli bir makalede anlattı. Gebeliğin indüklediği hipertansiyon, subchorionic hematomlu kadınlarda iki kat daha sık meydana geldi. Preterm doğum, subkoryonik veya retroplasental hematomlu kadınlarda iki kat daha sık meydana geldi. Doğum sırasında anormal kalp atım hızı ve zayıf fetal büyüme gibi komplikasyonlarda artış da 2003 “Obstetrik ve Jinekoloji” çalışmasında belirtilmiştir.

Ancak, 2013 Dünya Ultrason Derneği Uluslararası Kongresi'nde yapılan bir çalışmada Obstetrik ve Jinekolojide, en sık görülen hematom tipi olan subchorionic hematomlu kadınlarda düşüklerde bir artış görülmedi.

Tedavi

Eğer bir uterin hematomunuz varsa, genellikle tedavi olmadan çözülür. Bazı durumlarda, siz doğana kadar küçük bir hematom teşhis edilemeyebilir. Doktorunuz, 20 haftadan önce bir sublukyonik pıhtı gelişirse azalmış aktivite ve sınırlı seyahat önerebilir. Herhangi bir hematomunuz varsa, pıhtı boyutunu değerlendirmek ve komplikasyonları izlemek için sık ultrasonlara ihtiyacınız olabilir. Vajinal kanamaları derhal doktorunuza bildirin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com