|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Virüslerin Neden Olduğu Eklem Ağrısı Hakkında

Virüsler her yerdedir ve çoğunlukla tedavi edilemez. Neyse ki, vücudunuz ideal bir şekilde ona saldıracak virüslerin çoğuyla mücadele etmek için donatılmıştır. Hepimiz yaygın virüslerin ortak semptomlarına alışkınız - tıkanıklık, baş ağrısı, öksürük ve boğaz ağrısı. Fakat arada bir de solunum semptomları ile birlikte ciddi ağrı ve ağrılar yaşayacaksınız. İşin garibi, bu nahoş semptomlara neden olan virüsün kendisi değil. Vücudunuzun izinsiz giriş yapan virüse verdiği yanıt, rahatsızlığa ve acıya neden olan şeydir.

Neden virüsler eklem ağrısına neden oluyor?

Hücrelerinizi bir grup istilacıya karşı uyarılan bir ordudaki askerler olarak düşünün. İstilacıları yok etme işi olan hücreler, birçok istila bölgesine koşarlar ve virüslü hücrelere saldırmak ve öldürmek için nahoş bir iş başlatırlar. Bu hücreler hastalıklı hücreyi yok eden kimyasallar üretir. Vücudunuzda yüksek düzeyde iltihaplanma sağlayan yoğun ve zehirli bir savaş. Enflamasyon, insanlar dahil tüm hayvanlarda majör bir ağrı nedenidir. Ağrısız olan virüsün aksine, iltihaplanma eklemlerinizde (eklem ağrısı) ve kaslarınızda (kas ağrısı) ağrıya neden olur. Bununla birlikte, bu hastalık mücadele süreci oldukça etkilidir ve sizi hızlı bir şekilde sağlığa kavuşturur.

Rölyef bulma

Bazı insanlar ağrıları ve ağrıları giderilinceye kadar yatakta dinlenmeyi faydalı bulur: diğerleri hafif hareketlerin en iyisi olduğunu bulur . Bir virüsün neden olduğu eklem ağrısı için. Bazı etkili tedaviler sıcak banyolar ve duşlar, ışık germe, aspirin ve ibuprofen gibi reçetesiz satılan anti-enflamatuar ilaçlar, hafif bir masaj ve bir ısıtma pedidir. Diğer semptomları ne kadar uzun süre yaşarsanız, özellikle ateş varsa, virüsten sonra eklem ağrınız olur. Eklem ağrısı, ateş gittikten sonra bile devam edecek. Eklem ağrısı, virüsün neden olduğu diğer semptomların kaybolduktan kısa bir süre sonra kaybolmalıdır. Herhangi bir süre yatakta kaldıysanız, eklem ağrınız, vücudunuz hareketsiz olduğunda ortaya çıkan ağrılar ve sertlik nedeniyle karmaşık olacaktır, bu nedenle eklem ağrılarınızın bir doktor ziyaretini hak edip etmediğine karar verirken bunu göz önünde bulundurun.

Bir doktora ne zaman bakılmalı

Grip kaynaklı eklem ağrıları birçok eklemleri etkiler. Bir eklemde veya kasta şiddetli ağrı varsa, bunun sebebi virüs değil bir yaralanmadır. Ayrıca artriti veya eklemlerin kronik iltihabını ekarte etmek isteyeceksiniz. Eğer ağrı şiddetli hale gelirse veya birkaç gün içinde geçmezse, sağlık uzmanınızla randevu alın. Romatoid artrit, polimiyozit ve lupus gibi bazı otoimmün hastalıklar bazen viral bir enfeksiyondan sonra ortaya çıkar. Bu hastalıklara virüs neden olmaz, ancak tetikleyicilerden biridir. Ayrıca, bu belirtilerden herhangi biri mevcutsa doktora görünün: eklem ağrısına eşlik eden bir döküntü, bir veya daha fazla eklemin hareket edememesi, nefes darlığı veya aşırı baş ağrıları.

Çocuğunuz eklem ağrısından şikayet ederse

Çocukların bir virüsten sonra bu semptomları göstermesi yaygın değildir, bu nedenle ağrı devam ederse, birkaç günden uzun bir süre boyunca ya da çocuğunuzun uykusunu kesecek kadar kötüyse, çocuğunuzun çocuk doktoru ile randevu alın. Tezgah üstü ilaçları çocuğunuza vermeden önce çocuk doktoruna danışın.

Uyarılar

Herkes reçetesiz satılan anti-enflamatuar ilaçları alamaz. Reçeteli ilaçlar kullanıyorsanız, kronik hastalığınız varsa veya mide ağrıları veya yanma yaşarsanız, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Doktorunuz neleri bilmeli?

Randevunuzu beklerken, Eklem ağrılarınızla ilgili bazı gerçekleri kaydedin. Virüs belirtilerinin ne zaman ortaya çıkmaya başladığını ve ne olduklarını not edin. Ağrıların ne zaman daha kötü olduğuna dikkat edin: sabahları ilk kalktığınızda; ya da biraz hareket ettikten sonra. Son seyahat, aşı, maruz kalma ve böcek ısırıklarına dikkat edin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]