Pamuk ağacı, ilkbahar başında mevsimsel olarak ortaya çıkan alerjilere neden olan bir polenleme ağacıdır, polen ve küfün hava yoluyla taşınması nedeniyle tepe noktası saydığı, sıcak, havadar günlerde meydana geldiği belirgin reaksiyonlar meydana gelir, polen partiküllerinin gözler, burun ve
Allerjik Sinüzit ve Migren
Cottonwood polenini solutan hassaslaştırılmış bireyler, alerjik sinüzit ile semptomatik hale gelebilir, burun boşlukları ve sinüsler, kulak enfeksiyonları, yüz hassasiyeti, gözlerin üstündeki lokalize baş ağrısı baskısı ile tanımlanır migren, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, iştahsızlık ve uykusuzluğa neden olabilir.
Saman Nezlesi Belirtileri
Pamuk ağacına alerjileri saman nezlesi semptomlarına neden olarak gözler, burun, boğaz ve ağızda kaşıntı hissine neden olabilir, burun akıntısı, sulu gözler ve hapşırmanın burun-burun damlası semptomları ile eşlik eder.
Allerjik Konjonktivit
Cottonwood alerjileri gözlerde alerjik konjonktivite neden olabilir Şiddetli kaşıntılı, sulu gözler ve gözle görülebilir şekilde kırmızı, göz şişmesi, kan lekesi ve dokunma hassaslığı olan göz kapakları.
Alerjik Rinit ve Astım
Pamuk ağacına alerji, alerjik astımla birleşen alerjik rinit semptomlarına neden olabilir, burun tıkanıklığı, kronik hapşırma ve öksürme, hırıltı, boğaz ağrısı, göğüste sıkışma ve astım atakları ile sonuçlanır.
Tedavi
Pamuk ağacına alerjisi olan kişiler, tipik olarak diğer tozlaşan ağaçlara alerjiler gösterir ve dışarıda yüksek oranda maruz kalmamaları gerekir. polen sayımı günleri. Dekonjestanlar, oral antihistaminikler, inhalatörler ve alerji enjeksiyonları, pamuk odun alerjisi semptomlarını azaltmada etkilidir.
, , ] ]