|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

İşitme Testi Yaşına Göre Sonuçlar

İşitme için yapılan değerlendirmeler, çoğu tıbbi değerlendirme gibi, sağlıklı veya “normal” bir aralık olarak kabul edilenlere sahiptir. Bir kişinin işitme yaşı ne olursa olsun, bu normal aralığa girerse, daha fazla test yapılması gerekmez. Bazı durumlarda, işitme testi sonuçları, sonuçlar normal görünse bile, diğer kulak durumlarının bir uzmanını uyarabilir. İşitme testinin belirli bölümlerini değerlendirirken yaş dikkate alınmalıdır.

Range

İşitme testi sonuçları bir odyograma kaydedilir. Bir işitme testi, insan konuşmasının frekansını duyabileceğiniz en yumuşak seviyeyi belirler. Bir odyogram çizelgesinin üst kısmında frekanslar vardır (250Hz - 6.000Hz). Sol tarafta desibel seviyelerini temsil eden sayılar bulunur (-20dB ila + 120dB). Normal bir işitme aralığı -20 ile +25 desibel arasındadır.

Gençlik

Ne kadar küçük olursanız, işitme duyunuz -20dB'ye o kadar yakın olmalıdır. İdeal olarak, işitme ergenlik boyunca ve erken yetişkinlik döneminde akut kalmalıdır. Küçük bir çocuğun duruşması + 20dB veya + 25dB'de ise, ilave testler yapılmalıdır. Bir Kulak, Burun ve boğaz doktoru, çocuğun orta ve iç kulaklarını, sinüslerini ve beynini kontrol edebilir. ", 3, [[20'li yaşlarındaki gençler gürültü kaynaklı işitme kaybına sahip olabilir. Bununla birlikte, normal işitme aralığı aynı -20dB ile + 25dB arasındadır. Genç bir yetişkin olarak rutin olarak yüksek seslere maruz kalırsanız, yıllık işitme testlerine sahip olmalısınız.

Baby Boomers ve Ötesi

Ne kadar yaşlanırsa yaşınız o kadar fazla yaşar. ilgili işitme kaybı. Bazı insanlar hiçbir zaman normal bir işitme aralığından düşmez. Ancak, 50 yaşındayken bir işitme testinde muhtemelen + 15db ila + 25db civarında test edersiniz.

50 yaşından sonra yıllık işitme testi yaptırmalısınız. Hızla ilerleyen işitme kaybı yaşlı bireyleri etkiler. Reçeteli ilaçlar ve diğer tıbbi durumlar, hızla ilerleyen işitme kaybının ana nedenleridir.

Taramalar

Rutin yenidoğan işitme taraması, hastanede işitme taraması yapan bir kişi veya hemşire tarafından gerçekleştirilir. Test, ses uyaranlarına verilen tepkileri arar. Daha büyük çocuklar okulda rutin işitme taraması alırlar. Okuldaki işitme taramaları da başarılı veya başarısız. Eğer bir bebek veya çocuk bir işitme taramasında başarısız olursa, o bir çocuk odyoloğuna yönlendirilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]