Tarçın, tatlı, aromatik bir baharat ve bir ilaçtır. İnsanoğlunun bildiği en eski baharatlardan biridir. Kullanımları ve faydaları, 2700 B.C. Çin, Avrupa ve Mısır'da. İki çeşit tarçın vardır, Seylan ve Çince (Sinameki). Tarçın, pıhtılaşma önleyici ve anti-mikrobiyal faydalar sunar, beyin fonksiyonlarını arttırır ve sağlıklı bir kolonun gelişimine katkıda bulunur. Aynı zamanda şeker hastalığı olan kişilerde kan şekeri kontrolüne de yardımcı olabilir.
İltihap ve Bakteriler
Tarçın kabuğunun esansiyel yağlarında bulunan ve sağlık yararları sağlayan üç bileşen, cinnamaldehit, cinnamil asetat ve cinnamil alkoldür. Sinamaldehit zararlı kan platelet pıhtılaşmasına karşı çalışır ve bu da yetersiz kan akışına neden olabilir. Bunu, hücre zarlarından araşidonik asitin (enflamatuar yanıttan sorumlu bir yağ asidi) salımını inhibe ederek gerçekleştirir. Dolayısıyla, tarçın, romatoid artrit gibi iltihaplanma yapan herhangi bir durum için faydalıdır. Anti-mikrobiyel olduklarından, tarçın ekstreleri, kandida veya maya enfeksiyonlarından sorumlu olanlar gibi zararlı bakteri veya mantarların büyümesini durdurmaya yardımcı olabilir. Güçlü bir anti-bakteri ajanı olarak tarçın, bazı gıda kaynaklı patojenlerin mikrobiyal çoğalmasına karşı koruyarak, gıda korumada uygulamalara sahip olabilir.
Kan Şekeri Kontrolü
Tarçın kan şekeri kontrolü üzerindeki faydaları olmuştur. iyi belgelenmiş. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre, yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin tarçınla baharatlanması, katılımcıların kan şekeri düzeyleri üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı oldu. Yüksek karbonhidratlı öğünlerin kan şekerini hızla artırmasının bir nedeni de mideleri hızlı bir şekilde boşaltmalarıdır. Tarçın, yemekten sonra kan şekerindeki artışı azaltır çünkü yemeklerden sonra midenin boşalma oranını yavaşlatır.
Tarçın, glikoz seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olmak için başka bir şekilde çalışabilir. Tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerinin normale dönerek hücrelerinin insüline yanıt verme yeteneğini geliştirdiği görülmektedir. Bu, tarçın içindeki bileşiklerin insülin reseptörlerini uyarma kabiliyetinden kaynaklanmaktadır. Ek olarak, bu bileşikler insülin reseptörlerini etkisiz hale getiren bir enzimi inhibe eder, böylece hücreler glikozu etkili bir şekilde daha iyi kullanabilir. Genel fikir birliği yaklaşık 1/2 çay kaşığı tüketiyor olmasıdır. günlük tarçın tarlası etkilidir.
Beyin ve Bağırsak Sağlığı
Bazı araştırmalar, tarçın aromasının ve lezzetinin bilişsel bir uyarıcı görevi gördüğünü, muhtemelen çalışma hafızasını, görsel motor hızını ve sanal tanıma hafızasını iyileştirdiğini göstermektedir. Olumlu erken sonuçlar, Chemoreception Sciences alanındaki araştırmacıları tarçın yaşa bağlı kognitif düşüşün yavaşlatılması veya hafifletilmesinde yararlı olup olmadığını görmek için teşvik etti.
Tarçın, iz mineral manganezinin mükemmel bir kaynağı ve çok iyi bir kaynak diyet lifi, demir ve kalsiyum. Kalsiyum ve lif güçlü bir kombinasyondur. Her ikisi de safra tuzlarına bağlanır ve bunları vücuttan uzaklaştırır. Bu safra tuzları kolon hücrelerine zarar verme yeteneğinin azalmasıyla kolon kanseri gelişme riskini azaltır. Tarçın diyet lifi açısından zengin olduğu için kabızlıktan da kurtulma sağlayabilir.