Otomobillerdeki hava yastıkları, araçların yolcularını, özellikle ön uç veya ön uç çarpmalarına karşı korumak için tasarlanmıştır. Bir etkinin ciddiyeti, saatte 10 mil hızla bir tuğla duvara vuran bir arabanın eşdeğerine ulaştığında yayılmak üzere tasarlanırlar.
Toz Parçacıkları Serbest Bırakıldı
Bir hava yastığı açılırken çıkan toz parçacıkları Acil durumlarda hava yastığını açıp hızla havayla doldurmak için kullanılan çeşitli kimyasallar. Ana kuru toz kimyasal olan sodyum azid (NaN3), hava yastığı cihazının darbeyle tetiklendiği anda etkili bir şekilde çalışmasını sağlar.
Hava Yastığı Tozunun Etkileri
Hava yastığının etkileri Bazı kimselerin, çıkacakları kimyasallar ile ilgili bir problemi olmayabilir. Hava yastığı tozu sıklıkla, mukoza zarlarında ve hava yollarında tahrişe neden olur; bu, solunum üzerinde ciddi etkileri vardır. Hava yastığı tozundan en sık görülen semptomlar boğaz tahrişi ve kaşıntılı, sulu gözleridir. Her ikisi de suyla yıkanmalıdır ve tozla temas ettikten sonra iyileşir. Nadir durumlarda, hava yastığı tozu çok şiddetli veya hatta ölümcül olabilir. Ne kadar derin nefes alırsa, yan etkiler o kadar şiddetli olur. Mümkünse, hava yastığının patlaması durumunda toza solumak için ağzınızı ve burnunuzu kapatmaya çalışmak önemlidir. Hava yastığının açılmasından sonra araçtan en kısa sürede çıkarak hava yastığı tozunun ciddi etkilerinden kaçınmayı deneyebilirsiniz.
Hava yastığı tozu ciğerlere girerse, ciddi tahrişe neden olabilir. Daha yavaş ve daha sığ nefes almak için. Nefesinizi yakalamak veya derin bir nefes almak zorlaşabilir. Az miktarda kimyasalın bile yutulması veya alınması, ortalama bir yetişkinin komaya benzer bir duruma düşmesine neden olabilir. Daha büyük miktarlarda alındığında vücudu tamamen kapatabilir.
, , ] ]