Sinüsleriniz, yüz yapınızın arkasında (kaş, elmacık kemiği, alın ve burun bölgelerinde) bulunan küçük boşluklardır. Sinüs enfeksiyonları (ayrıca yaygın olarak sinüzit olarak da adlandırılır), semptomların birçoğunun benzer olması nedeniyle genellikle kötü soğuk algınlığı ile karıştırılır: yüz ağrısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve burun akıntısı. Bununla birlikte, Sinüs enfeksiyonları sıklıkla tedavi etmek için bir antibiyotik benzeri doksisiklin kullanımını gerektirebilecek bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur.
Endikasyonları
Doksisiklin, daha fazlası için kullanılan bir antibiyotik grubuna aittir. 40 yıldan fazla. Çok çeşitli bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılabilen güçlü bir tetrasiklin antibiyotiktir. Vücudunuzdaki bakterileri durdurarak ve daha fazla çoğalmayı önleyerek çalışır. Bu, bakterilerin vücudunuzdaki büyümesini yavaşlatır ve sinüs enfeksiyonlarını yok eder.
Doksisiklin ayrıca kolera, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (klamidya veya frengi gibi), kuş gribi, pelvik enflamatuar hastalık, streptokok boğaz enfeksiyonları, E. coli enfeksiyonları, bronşit, prostatit, Lyme hastalığı, veba, bruselloz, tifüs, Q ateşi, bartonelloz, idrar yolu enfeksiyonları, göz enfeksiyonları ve Rocky Mountain lekeli ateşi.
Kontrendikasyonlar
Doktorunuzla herhangi bir tarih hakkında konuşun alerjik reaksiyonlar olabilir. Minosiklin, tetrasiklin ya da demeclocycline gibi ilaçlara reaksiyon göstermişseniz, bu ilacı almamalısınız.
Bu ilaç, doğmamış bebeğinize zarar verme riski oluşturabilir. Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bildirin. Emziriyorsanız, anne sütüne geçebileceği için bu ilacı kullanmayın.
Doksisiklin doğum kontrol haplarının etkinliğini engelleyebilir. Planlanmamış bir hamileliği önlemek için her zaman yedek doğum kontrol formunu (prezervatif gibi) kullanın.
Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa, özel dozaj talimatlarına ihtiyacınız olabilir.
Yan Etkileri
Doksisiklinin yan etkileri yutma zorluğu, genital veya rektal bölgedeki yaralar, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, dil şişmesi, ağız içinde beyaz lekeler, vajinal akıntı /kaşıntı ve dudaklardaki yaraları içerir.>
Ciddi yan etkiler arasında alerjik reaksiyonlar (kurdeşen, yüz şişmesi, boğazda şişlik, solunum problemleri ve kızarıklık ile karakterize), ateş, grip benzeri semptomlar, titreme, şiddetli baş ağrısı, bulanık görme, hafif iştah, koyu renkli idrar sayılabilir. kafa karışıklığı, şiddetli üst karın ağrısı, hızlı kalp atışı, halsizlik, kolay kanama veya morluk, cildin şiddetli kabarması, cildin soyulması, vücut ağrıları ve idrara çıkma sıklığının azalması. Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız derhal sağlık uzmanınızı arayın.
Doksisiklin Nasıl Kullanılır
Bu ilacı doktorunuzun talimatlarına göre (reçetenizin etiketinde bulunur) alın. İlacı 8 oz almalısın. Vücudunuzun vücudunu ilacı emme yeteneğini engelleyebilecek herhangi bir süt ürünüyle birlikte kullanmaktan kaçının.
Bu ilacı doktorunuzun belirttiği süre boyunca aldığınızdan emin olun. Enfeksiyonunuz tamamen yok edilmeden önce kendinizi daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz.
Bir dozu kaçırırsanız, mümkün olan en kısa sürede alın. Bir sonraki dozajınızın süresi neredeyse doluysa, kaçırdığınızı atlayın ve normal zamanlamanıza devam edin. Kaçırdığınız dozu telafi etmek için fazladan ilaç almayın.
İlaç Etkileşimleri
Bazı ilaçlar doksisiklinle etkileşime girebilir. Doktorunuza, advers reaksiyonlardan kaçınmak için kullandığınız tüm ilaçları (tezgah üstü, bitkisel takviyeler ve vitaminler dahil) anlatın. Doksisiklin etkileyebilecek ilaçlar arasında tretinoin, izotretinoin, kolesterol ilaçları, antasitler, bazı mineraller (demir, magnezyum, kalsiyum, çinko ve bazı vitamin karışımları), kan inceltici ve penisilin bulunur. , , ] ]