|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Soğuk yaralar için Aloe Vera

Ateş kabarcıkları, oral uçuk ve herpes labialis olarak da bilinen soğuk uçlar, herpes simpleks virüsünden kaynaklanır. 9 Haziran 2008'de Northeastern Ohio Üniversitesi dermatolog Christina Cernik'in “Dahili Tıp Arşivi” sayısında soğuk yaraların berrak veya bulutlu sarı bir sıvı ile dolu küçük, ağrılı kabarcıklar olarak başladığını açıklıyor. Üç ya da dört gün sonra, bu kabarcıklar patlarlar, ağlamak, açık bir ağrının geride kalması 6 ila 10 gün sürer. 2.000 yıldan fazla bir süredir cilt problemlerini iyileştirmek için kullanılan doğal bir bileşik olan Aloe vera, tek başına veya reçeteli antiviral ilaçlar ile birlikte soğuk algınlığının iyileşmesine yardımcı olabilir.

pelerin, zanzibar, socotrine, curacao veya Barbados aloe - kaktüs bitkisi Aloe barbadensis yapraklarının içinde bulunan yapışkan yeşil bir jeldir. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi veya UPMC, aloe'nin yanıkların, enfeksiyonların ve diğer cilt sorunlarının tedavisi için tarih öncesi zamanlardan beri kullanıldığını söylüyor. Aloe vera, Aloe barbadensis yapraklarının derisinden toplanan reçineli bir madde olan aloe'den farklıdır. Sonuncusu aloe vera topikal olarak uygulanırken ağızdan alınır.

Önem

Aralık 1991 tarihli dergide yayınlanan “Antimikrobiyal Ajanlar ve Kemoterapi” dergisinde yayınlanan bir çalışmada, aloe veranın aslında çeşitli test tüplerindeki virüsler, uçuklara neden olan herpes simpleks virüsü dahil. Bununla birlikte, test tüplerinde iyi çalışan bileşikler insanlarda her zaman iyi çalışmaz. Kasım 2010 itibariyle, Ulusal Tıp Kütüphanesi, aloe veranın, insanlarda soğuk algınlığı üzerinde benzer etkilere neden olduğunu gösteren hiçbir çalışma listelememektedir.

Expert Insight

Aloe vera'nın kullanımını destekleyen klinik çalışmaların olmamasına rağmen Soğuk yaraları olan kişiler, Genel Diş Hekimliği Akademisi sözcüsü Kenton A. Ross, DMD, soğuk algınlığı da dahil olmak üzere ağız sağlığı sorunları olan insanlara aloe vera ürünleri önermektedir. Akademi'ye göre, günde üç kez ağızdaki veya etrafındaki soğuk yaralara uygulandığında, aloe vera şifa veren ilaçları ve diğer soğuk algınlığı ürünlerine eşlik eden kötü tadı veya acı hissi olmadan acıyı giderir.

Güvenlik

Michigan Üniversitesi Sağlık Sistemine göre, aloe veranın yan etkileri nadirdir ve yanma, kızarıklık ve döküntüdür. Bu yan etkileri yaşayan insanlar ürünü nazik sabun ve suyla temizlemeli, kurumaya bırakmalı ve cildin dinlenmesini sağlamalıdır. Semptomlar şiddetli hale gelirse veya üç günden uzun sürerse, etkilenen kişi doktora görünmelidir. Aloe vera hamile veya emziren kadınlarda, çocuklarda ve alerji öyküsü olan kişilerde, doktor tarafından belirtilmedikçe kullanılmamalıdır.

Kaynaklar

Reçetesiz satılan dudak balsamları, losyonlar ve merhemler aktif madde olarak aloe vera listeler. Ross ve Genel Diş Hekimliği Akademisi, herhangi bir özel ürün veya aloe vera konsantrasyonunu desteklemez. UPMC, soğuk yaralar dışındaki durumlar için yüzde 0,5 aloe vera konsantrasyonları kullanan çeşitli çalışmaları listeler. İdeal olarak, hastalar aynı zamanda güneşten koruyucular içeren aloe vera ürünlerini de seçmelidirler çünkü güneşten gelen ultraviyole ışığına karşı soğuk algınlığı tetikleyen bir tetikleyicidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aloe vera ürünleri Çözümler - Gıda ve İlaç İdaresi tarafından güvenlik, etkinlik veya saflık açısından değerlendirilmez. Soğuk yaralar veya başka herhangi bir durum için geleneksel tıbbi tedavilerin yerini almazlar ve bunları kullanan insanlar bu bilgiyi tüm sağlık hizmeti sağlayıcıları ile paylaşmalıdır. Şiddetli, sık veya uzun süreli - iki haftadan daha uzun - kişilerde soğuk algınlığı olan kişiler doktora başvurmalıdır çünkü bunlar bağışıklık sistemi problemleri veya sekonder bakteriyel enfeksiyonlar gibi altta yatan başka bir durumun belirtileri olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]