İnsan büyüme hormonu veya HGH, insan vücudunda rejeneratif ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip bir peptid hormonudur. Birçoğu, daha fazla HGH salgılamak için hipofiz bezini koordine eden doğal takviyelerle doğal büyüme hormonu üretimini arttırmayı hedeflemektedir. L-arginin, L-lisin, L-glutamin, GABA, mucuna pruriens ve melatonin, HGH salınımını arttırmak için yaygın olarak kullanılır.
Arginin
L-arjinin amino asidi, Herpes replikasyonunu uyarabilir Virüs bulaşmış olanlarda virüs, bu salgınların sıklığını ve şiddetini artırabilir. Ek olarak, arginin solunum problemlerine, şişmeye, baş ağrısına, düşük tansiyona, ishale, göğüs ağrısına, mide bulantısına ve şişkinliğe neden olabilir.
Lysine
L-arjinine L-lisini eklemek Herpes salgınlarını kontrol etmeye yardımcı olabilir . Bununla birlikte, lizin uzun süreli kullanımla daha yüksek kolesterol ve kan trigliseritlerine neden olabilir. Diğer yan etkiler arasında mide bulantısı, kramplar, ishal ve safra taşı oluşumu sayılabilir.
GABA
GpA veya gama aminobutirik asidi genellikle güvenli olarak kabul edilir. Takviye, yüz ve boynun içinde ve çevresinde hafif bir karıncalanma hissine neden olabilir. GABA ayrıca kalp atış hızı ve solunum düzeninde hafif bir değişikliğe neden olabilir. Bu yan etkiler tipik olarak kısa sürelidir ve zararlı değildir. GABA ayrıca yatıştırıcı bir etkiye neden olur.
Glutamin
L-glutamin, yüksek dozlarda bile çok güvenli olduğu gösterilen başka bir amino asit GH salma maddesidir. Yan etkiler hafif ve azdır; Glutamin, mide, ishal ve /veya şişkinliğe neden olabilir. Glutamin kullanımının nadir görülen bir yan etkisi bipolar bozukluğu olanlarda mani oluşturuyor.
Mucuna Pruriens
Kadife çekirdeği olarak da bilinen Mucuna pruriens, önemli bir nörotransmitter olan L-dopa'da doğal olarak yüksektir. Yan etkileri kan şekeri azalması ve testosteronun artması olabilir. Hormon dengesizliği olan kişiler doktorlarına danışmalıdır, çünkü mucuna pruri'ler bazı androjenik etkiler gösterir ve hormon prolaktin inhibe edebilir. Hamile kadınların doğum kusurlarına bağlı oldukları için mucuna pruriens kullanmamalılar.
Melatonin
Melatonin, sirkadiyen ritimleri veya uyku düzenlerini düzenleyen bir hormondur. Bedeni uykuya hazırlamak için beynin epifiz bezi tarafından üretilir. Melatonin takviyesi, uyku hali, halsizlik ve depresyona neden olabilir. Depresyondan muzdarip olanlar melatoninden kaçınmalıdır, çünkü atakların şiddetini artırabilir. Melatonin ayrıca önceden varolan solunum hastalığı olanlarda astım ataklarına neden olabilir.