| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kanserin Vücut Üzerindeki Etkileri

Her kanser, normal bir hücrenin genlerindeki anormal değişikliklerden kaynaklanır. Genetik hatalar yaygındır, ancak hücre genellikle onları tanır ve onarır. Tanımadan kaçanlar, çoğalarak diğer, giderek daha tuhaf genetik mutasyonlara yol açabilir. Her kanser mutasyonlarının kümülatif ürünüdür ve buna göre davranır. Her tümör bireysel olmasına rağmen, tüm kanserler vücut üzerinde bazı karakteristik etkileri paylaşırlar.

Lokal Büyüme

Normal hücreler birbirleriyle temas ederek büyüme hızlarında inhibe edilir. Bu, düzenli bir üreme düzeninin ve hücre replasmanının faydalı etkisine sahiptir. Tüm tümörler - kanserli ve kanserli olmayan - birbirini istifleyen ve şişmiş bir kitle veya tümör üreten, inhibe ve coşkulu şekilde büyümek yoksundur. Tümörler, kan damarları ve sinirler gibi normal yapılara karşı baskı yapabilir ve ağrı verebilir veya arızalara neden olabilir. Kanserli tümörler, komşu yapıları istila ve yok etme, kanamaya, tıkanmalara ve normal hormonal ve biyokimyasal ürünlerin üretim kaybına neden olma kapasitesine sahiptir.

Diğer Sitelere Yayılmış

Kanserli bir tümörün kaotik bir yer Genetik mutasyonlar yeteneklerinde değişiklik gösteren hücre suşları üreterek birçok aşamada meydana gelir. Bazı mutasyonlar hücre için öldürücüdür, ancak diğerleri daha fazla yanlış davranışa imkan veren özellikler verir. Orijinal tümör bölgesinden ayrılma ve vücudun herhangi bir yerine seyahat etme ve implante etme - metastaz - bu mutasyon mekanizması ile elde edilir. Metastatik tümörler yeni zemini istila eder, hasara neden olur ve daha fazla mutasyon varyantları üretir. Yaygın bir örnek, kanserin ağrılı ve engelleyici kırıklara neden olduğu kanserin meme, akciğer ve prostattan kemiklere yayılmasıdır.

Kilo Kaybı

Kilo kaybı, kanser hastalarının yüzde 80'inde görülür, Benjamin Tan ve meslektaşlarına göre “Genetik Dergisi” ndeki Nisan 2011 tarihli bir makalede. Kayıp kütle hem kas hem de yağdadır ve proteinlerin ve diğer bileşiklerin üretimi için iştah ve biyokimyasal yollardaki değişikliklerin tümörün baskılanmasından kaynaklanmaktadır. Bu değişiklikler, kanser organındaki normal organ ve dokularla etkileşime giren mutant gen ürünlerinin sonucudur.

Enfeksiyona Karşı Azalmış Direnç

Bağışıklık sistemi mutant hücreleri düzenli olarak tanır ve tahrip eder. Bazı mutasyonlar kanser hücresine bağışıklık tepkisini kısma ve kontrolünden kaçma yeteneği verir. Bozulmuş bağışıklık sistemi ayrıca virüs ve bakteri gibi yabancı organizmaları belirleme kapasitesi ile sınırlıdır. Enfeksiyonlar vücutta, özellikle cilt ve akciğerlerde meydana gelebilir. Zatürree, kanserli birçok insanda son komplikasyondur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com