|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Yedikten Sonra Göğüs ve Gaz Ağrıları

Çoğu insan, yedikten sonra geğirme, gaz ağrıları ve mide ekşimesi gibi nadir sindirim bozuklukları yaşar. Bu semptomlar nadir olmasa da, özellikle sık görülürse, sağlık durumunun varlığını gösterebilirler. Bazı yiyeceklerin yok edilmesinin belirlenmesi, sindirim rahatsızlığına neden olabilecek bazı tetikleyicileri en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Heartburn

Heartburn, asit reflü için başka bir kelimedir. Bu durum göğsünüzde sternumun altında yanma hissine neden olur. Diğer yaygın semptomlar arasında geğirme, bulantı, boğaz ağrısı ve yetersiz beslenen yiyecekler yer alır. Yemek borusu sfinkteri yemek borusunu kapatmayı başaramazsa, midenizdeki yiyecek ve asitler yemek borusuna girebilir ve bu semptomlara yol açarak astarı tahriş edebilir. Mide ekşimesi, en çok yedikten kısa bir süre sonra ortaya çıkar, özellikle de büyük bir yemekten sonra eğilir veya uzanırsanız. Alkol, sigara ve stres mide yanması riskinizi artırabilir. Magnezyum hidroksit veya kalsiyum karbonat içeren reçetesiz ilaçlar mide asitlerinin nötralize edilmesine yardımcı olabilir.

Asit reflü geğirme ve geğirmeye neden olsa da, bağırsak gazı ve şişkinlik genellikle yuttuktan sonra oluşur. Gaz ağrıları yoğunluğu hafif ila yoğun arasında değişebilir. Geçen gaz, bağırsak gazının ağrı ve rahatsızlığını hafifletebilir. Mide ekşimesi olduğu gibi, stres ve sigara oynamak bu duruma katkıda bulunabilir. Rol oynayabilen diğer faktörler arasında gastrointestinal bir hastalık, enfeksiyon veya tıkanmanın yanı sıra bazı yiyeceklerin tüketimi de bulunmaktadır.

Bazı gıdalar, sindirim rahatsızlığı riskinizi artırabilir. Yağlı yiyecekler, yavaş sindirim hızlarından dolayı yaygın bir sindirim rahatsızlığı kaynağıdır. Karbonhidrat bakımından zengin besinler de karın rahatsızlığınıza katkıda bulunabilir. Yaygın suçlular marul, brokoli, armut, şeftali, elma, karnabahar, kuru fasulye, lahana ve brüksel lahanasını içerir. Gazlı içecekler içmek, sakız çiğnemek veya sert şeker yemek de gaz ağrısı riskinizi artırabilir. Laktoz intoleransınız varsa, süt ürünleri tüketmek şişkinlik, gaz ve ishale neden olabilir.

Önlemler

Tekrarlayan gaz ağrıları varsa veya haftada iki kezden fazla mide ekşimesi yaşıyorsanız doktorunuza başvurun. Devam eden gastroözofageal reflü hastalığı olarak bilinen mide ekşimesi özofagusunuza zarar verebilir ve hücrelerde ülserlere veya kanser öncesi değişikliklere neden olabilir. Çölyak hastalığı gibi altta yatan bir durum sindirim rahatsızlığınızdan sorumlu olabilir. Bir yemek günlüğü tutmak size ve doktorunuza gaz ve göğüs ağrısına katkıda bulunabilecek yiyecek alerjilerini keşfetmenize yardımcı olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır