| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Mide Gazının Belirtileri Nelerdir

Mide gazı beklenir ve normaldir, ancak gaz bazı kişilerde dayanılmaz semptomlara neden olabilir. Sindirim bozukluğunuz varsa, mide gazını işleyen ortalama bir insandan daha şiddetli ve sık semptomlar yaşayabilirsiniz. Sağlıklı bireyler genellikle mide gazını problemsiz olarak işlerler. Diğer kişilerin günlük aktivitelere müdahale edebilecek semptomları vardır.

Burping

Burping, büyük bir yemek yedikten veya belirli içecekleri içtikten sonra yaşanan ilk semptomlardan biri olabilir. Ekstra hava ve gazlar mideden bir geğirme şeklinde salınır. Bu yüzden gazlı içecekler - tüm hava kabarcıkları ile - geğirme provoke eder. Çok hızlı yemek veya içmek aynı zamanda geğirmeye veya geğirmeye neden olabilir. Bir geğirme, sindirim sürecinin doğal bir parçasıdır, ancak bazı insanlar aşırı geğirme semptomları yaşar. Alışkanlıkla gazlı içecekler veya öğünleri yudumlayanlar sıklıkla yanma semptomlarına sahip olacaklar. Bir öğün yerken veya bir kamıştan içerken konuşmak da mide gazına neden olabilir.

Şişirme

Şişirme, midede gaz biriktiğinde meydana gelir. Vücut mide gazı salmadığında veya yağlı yemekler midenin boşalmasını geciktirdiğinde, mide gaz kalır ve şişkinliğe neden olur. Mide şişkinliği bazen bağırsak iltihabına veya kabızlığa neden olan şişkinlikle karıştırılır. Üst karın bölgesindeki dolgunluk ve basınç, mide şişmesi ile oluşur, oysa diğer sindirim parçalarının neden olduğu şişkinlik, alt karın bölgesinde meydana gelir.

mide gazı bazen mide bulantısına ve iştahsızlığa neden olur. Midede gaz serbest bırakılmadan önce bir süre kalabilir. Çok fazla mide gazı, mide rahatsızlığına neden olabilir. Mide gazı, irritabl barsak sendromu, ülser veya başka bir sindirim rahatsızlığı olan hastalarda midede daha uzun süre kalabilir.

Ağrı

Mide gazı, özellikle büyük bir öğün yedikten sonra ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Ağrının bir kısmı, büyük miktarda yiyeceğin yerleştirilmesi sırasında mideye uygulanan baskıdan kaynaklanır. Mide gerilir ve üst karın bölgesinin ön ve yanlarında kramp ağrısı olabilir. Yiyecekler mideden ve ince bağırsaklara doğru hareket ettiğinde, ağrı ve basınç normal olarak azalır.

Asit Tadı

Midedeki asit yemek borusu ve ağzına geri gelebilir. Geğirme genellikle mide bazı gazları serbest bıraktığından asit geri akışına neden olur. Mide asidi, dilde acı, ekşi bir tat verir ve boğazda, ağızda veya göğüste yanmaya neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com