Kaslar, vücutta, öncelikle kasılarak amaçlarına hizmet eden özel dokulardır. Bu, kas dokusu hareket oluşturmak için birbirinden geçen aktin ve miyosin proteinlerini kullandığında gerçekleştirilir. Çok gelişmiş iskelet kasları da kuvvetle ilişkilidir ve düzenli egzersiz veya ağırlık antremanı ile tonlandırılabilir ve geliştirilebilir. Kas sistemini düşündüğümüzde, ilk düşüncelerimiz öncelikle uzuvlarımızı hareket ettirmek için kullandığımız iskelet kaslarına gider. Çiftler halinde çalışarak kaslar, uzuvları alçaltmak ve alçaltmak veya eklemleri bükmek için sırayla büzülür ve gevşer. Örneğin bacağınızı bükerken, hamstringinizi kasılıp kuadrisepsinizi gevşetirsiniz. Hamstring'i gevşetmek, bacağınızı düzeltmenizi sağlar.
Sphincter Kaslarının Rolleri
Sphincter kasları, vücut içindeki açıklıklarda bulunan halka benzeri kaslardır. Sfinkter ani externus, örneğin, atmadığınız zamanlarda anal açıklığı kapalı tutar. Sfinkter üretra idrara çıkmayı kontrol etmenize yardımcı olur. Mide ve ince bağırsak arasındaki açıklık etrafındaki sfinkter pilori, mide suları ile karışana kadar midede yiyecek tutar. Gözün içindeki bir sfinkter aynı zamanda genişleyerek ve daraltarak, öğrencinin düşük ışık altında genişlemesine ve parlak ışığa maruz kaldığında büzüşmesine neden olur.
Organ ve Akışkanların Düz Kas Düzenlenmesi
Bazı organlar düz kaslara dayanır işlevi. Bu kaslar sıvının içi boş organlardan akışını kontrol eder. Bunlar arasında mesane ve gastrointestinal sistem bulunur. Düz kaslar ayrıca rahim kasılmasına ve sıvının kan damarları boyunca hareket etmesine yardımcı olur. Düz kaslar genellikle iskelet kaslarından çok daha yavaş büzüşürler, buna rağmen eşit bir iskelet kası kütlesi kadar kuvvetlidirler ve hareketleri genellikle istemsizdir.
Karın Koruma ve Destek
Kas sistemi bir miktar koruma sağlar. iskelete doğru, ancak kasların en büyük koruyucu rolü oynadığı alan karın iç organıdır. Burada, kaburgalar ve kalçalar arasındaki boşlukta, sıkı karın kasları darbeleri emer ve içindeki hassas organları travmadan kurtarır. Karın kasları da omurgaya bir miktar koruma sağlar ve omurgaya üst gövdeye destek sağlamada yardımcı olur.
, , ] ]