|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Menopoz ve Kas Sertliği

Menopoza girdiğinizde hormon dalgalanmaları vücut kompozisyonunuzu değiştirir. Kas kaybı ve yağ birikmesi kaslarınız ve eklemlerinizdeki rahatsızlık ve sertliğe neden olabilir. Doktorunuz, menopoz sırasında meydana gelen kas sertliğini tedavi etmek için ilaçlar veya yaşam tarzı değişiklikleri önerebilir.

Yaşlandığınızda ve menopoza girdiğinizde eklemler arasında kıkırdak kaybedersiniz. Eklemler arasındaki sıvı azalır ve eklemlerinizin daha az esnek olduğunu görebilirsiniz. Değişikliklerin bir yan etkisi eklem ve kaslardaki sertliği içerir. Kas lifleri, kadınlar yaşlandıkça büzülür ve kaybedilen doku çok daha yavaş bir oranda değiştirilir. Kastaki değişiklikler kasları kasılma yeteneğini azaltır. Sertlik, kaslarınızdaki sertlikten kaynaklanabilir.

Etkileri

Östrojenin azalması, menopoz ve menopoz sonrası kadınların yaşadığı kas sertliğine bağlı bir faktör olabilir. Menopoza girmiş kadınlar, henüz menopoza girmemiş kadınlardan daha az yağsız kas kütlesine sahiptir. Her ne kadar yaşlanma kas kütlesinin kaybına neden olsa da, hormon salınımındaki değişikliklerin kas fonksiyonunda kasın ne kadar çabuk kaybedildiğini ve azaldığını hızlandırdığı düşünülmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar kadınlar, doktorunuz sertlik ve rahatsızlığı tedavi etmek için bir yöntem olarak hormon replasman tedavisi önerebilir. 2003 yılında “Endokrinolojik Araştırmalar Dergisi” nde yayınlanan araştırmaya göre, çalışmalar hormon replasman tedavisinin vücut kompozisyonu değişiklikleriyle ilgili semptomlar için yararlı olup olmadığı konusunda çelişkili raporlar göstermiştir.

Önleme /Çözüm

kaslardaki sertlik ve menopoz sırasında ortaya çıkan boyut azalır, diyet ve egzersiz rejiminizde değişiklikler yapın. “Kas İskelet Sistemi ve Nöronal Etkileşimler Dergisi” nde yayınlanan 2009 araştırmasına göre, düşük protein alımı ve fiziksel aktivitenin azalması, menopoz kadınlarını etkileyen kas sorunlarına neden olabilir. Balık, tavuk göğsü, derisiz hindi, fasulye ve az yağlı süt ürünleri gibi yağsız proteinlerle dolu bir diyet yapın. Haftanın çoğu günü aerobik ve kuvvetli antrenman aktivitelerine en az 30 dakika katılın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır