Dağ pozunu yogada tutmaya çalışmak ve ciddi bir denge sorununa sahip olmak, sınıfın ortasında dönerken görünmese bile, tamamen farklı şeylerdir. Vücudunuzda, bazıları iç kulağınıza yerleştirilmiş, dengelemenize yardımcı olacak birkaç organ vardır.
Bu organlar beyninizin uzayda nerede olduğunu bulmasına yardımcı olan vestibüler sistemi oluşturur. Bu organla ilgili bir sorun varsa, vertigo gibi ciddi denge sorunlarınız olabilir.
İç Kulak Anatomisi
İç kulağınızın iki ana alanı vardır: işitme alanı ve denge alanı. Kulağın koklea adı verilen kısmıyla duyuyorsunuz ve antre ve yarım daire kanallarıyla dengeliyorsunuz. Bu parçaların her birinde doku, sıvı ve saçtan oluşan küçük bir labirent vardır.
Kulağındaki küçük tüyler, vücudundaki saçlara benzemez - çok farklı bir amaca hizmet ederler. Sinir hücrelerinin uzantılarıdır ve perilf olarak adlandırılan sıvıya otururlar. Kafanızı hareket ettirdiğinizde bu sıvı kayar, bu da saçların hareket etmesini sağlar ve beyninize hangi yöne hareket ettiğini gösterir.
Dengeyi Etkileyen Sorunlar
İç kulakla ilgili bazı sorunlar dengenizi bozabilir yoga dersinde beyninizin bu küçük tüylerden aldığı bilgileri etkileyerek. Burnunuzu ve sinüslerinizi dolgunlaştıran soğuk veya başka bir hastalık da iç kulaklarınızı etkileyebilir. Çoğu zaman sadece bir kulak etkilenir ve bu durum dengenizi bozar, çünkü bir kulak beyne doğru bilgiler gönderir ve bir tanesi yanlış bilgi gönderir.
Vertigo, odanın içinde hissettiğin baş dönmesinin daha aşırı bir versiyonudur. dönüyor. Bunun nedeni, iç kulakta kalsiyum birikmesi, sıvı birikmesi, migren veya kafaya bir darbedir. Vertigoyu tedavi etmek için ilaca ihtiyacınız olabilir, ancak denge egzersizleri tedavinin ortak bir parçasıdır.
Denge Rehabilitasyonu
İç kulağınızdan kaynaklanan denge problemleriniz varsa yoga çok daha zor olacaktır. Aynı zamanda yoga, bu denge problemlerinin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Dağ pozu gibi duran denge pozları, iç kulak hassasiyetinin eksikliğini gidermek için gözlerinizi nasıl kullanacağınızı öğretir. İlk başta kolay olmayacak, ancak zamanla iç kulak sorunlarına rağmen dengesini korumada daha iyi olursunuz.
Yoga Değişiklikleri
Eğer iç kulak sorunlarınız varsa ve sorun yaşamaya çalışıyorsanız yoga pratiği, dengenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Çıplak ayakla gitmek, beyninize, vücudunuzun zemine göre nerede olduğu konusunda biraz daha fazla bilgi vermek için harika bir yol çünkü ayaklarınızda çok fazla duyusal sinir var. Vestibüler Bozukluklar Derneğine göre düşme durumunda ayakta dururken bir duvarın yanında durmak da isteyebilirsiniz.
Denge ve baş dönmesi sorunları yaşıyorsanız, vücudunuzun hangi bölümüne odaklanmayı deneyin pozlarınız arasında hareket ederken zeminle temas kurun. Yerden duyu, pozlar arasında hareket ettiğinizde size bir referans noktası olarak işlev görür ve vücudunuzun nerede olduğu hakkında sürekli geri bildirimde bulunur.
Denge ve baş dönmesi sorunlarınız kaygıdan kaynaklansa bile, sizi endişelendirebilir çünkü topraklanmış hissetmiyorsun. Yoga çalışmanızı yaparken yavaş ve derin nefes almaya çalışın. Bu, daha rahat etmenizi sağlar ve daha dengeli olmanıza bile yardımcı olabilir.
İç kulağınızın vestibüler sistemi düzgün çalışmıyorsa, denge için kullandığınız diğer organların da fazla mesai yapması gerekir, gözleriniz gibi . Dengelemek zorunda olmadığınız savasana gibi pozlar uzanırken gözlerinize biraz dinlenin. Gözlerini kapat ve uygulamalarının sonunda dinlenmeleri için üzerlerine bir havlu koy.
, , ] ]