| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ne Kadar L-Karnitin Günlük Almalıyım?

Belli tıbbi problemlerden muzdarip olmadığınız sürece böbrekleriniz ve karaciğeriniz, amino asitlerden metionin ve lizinden vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar karnitin üretiyor. Bu nedenle, karnitin için önerilen bir diyet yardımı yoktur ve temel bir besin maddesi olarak kabul edilmez. Sizin için güvenli olduğundan emin olmak için L-karnitin veya diğer karnitin formlarını içeren takviyeleri almadan önce doktorunuza danışın - doğru dozajı belirleyin.

Potansiyel Yararları

Yayımlanan bir makaleye göre Mayo Clinic Proceedings'de Haziran 2013'te L-karnitin kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olabilir. İnsanlar ayrıca bazen atletik performanslarını iyileştirme, yaşlanmanın etkilerini sınırlama, kemoterapinin olumsuz etkilerini azaltma, insülin duyarlılığını arttırma veya HIV ilerlemesini yavaşlatma umuduyla karnitini kullanıyorlar. Diyet Takviyeleri Dairesi

Bulundukları Yer

Süt ürünleri ve kırmızı et en çok diyet karnitin sağlar, ancak aynı zamanda kümes hayvanı, balık, buğday, yer fıstığı yağı, tempe, avokado ve kuşkonmazdan da alırsınız. L-karnitin en ucuz ve en yaygın kullanılan karnitin takviyesidir, ancak asetil-L-karnitin beyin hastalıkları ve yaşlanma ile ilgili çalışmalarda sıklıkla kullanılan formdur ve kalp hastalığı çalışmalarında propiyonil-L-karnitin kullanılır. L-karnitin emilimini engelleyebileceği için D-karnitin takviyesinden sakının.

Potansiyel Hususlar

Nature Medicine'de 2013 yılında yayınlanan bir araştırma, L-karnitinin metabolizmasının kalp hastalığı riskini artırabileceğini buldu. aterosklerozu teşvik ederek veya bazı insanlarda arterlerin tıkanmasını sağlayarak. Bu etkinin et yiyenlerde vejeteryanlardan daha yaygın olduğu görülüyor, ancak L-karnitinin kalp hastalığı riski üzerindeki etkilerini netleştirmek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Yan Etkiler ve Kontrendikasyonlar

Yüksek L dozları -karnitin kusma, bulantı, mide krampları, ishal, vücut kokusu, döküntü ve iştahın artmasına neden olabilir. L-karnitin, tiroid hormonları dahil olmak üzere bazı ilaçlar ile etkileşime girerek potansiyel olarak daha az etkili olmasını sağlayabilir. L-karnitin takviyeleri, nöbet bozukluğu olanlarda nöbet sıklığını artırabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com