|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kreatin Düşük Glikoz Seviyelerini Düşürür mü?

Kreatin, vücudunuzun doğal olarak pankreasınızda, karaciğerinizde ve böbreklerinizde oluşturduğu bir amino asittir. Ayrıca takviye ve balık, yağsız kırmızı et ve vahşi oyun gibi gıda kaynakları mevcuttur. Bazı durumlarda, kreatin takviyelerinin kullanılması, vücudunuzun kan dolaşımınızdaki glikoz seviyelerini kontrol etmek için kullandığı bir hormon olan insülinin etkilerini değiştirebilir.

Kreatin Temelleri

Kreatin dahili olarak oluşturulduktan sonra, vücudunuz bunu depolar. Kaslarınız fosfokreatin veya kreatin fosfat denilen kimyasal bir formda. Sprint veya halter gibi kısa süreli, yüksek egzersizli egzersizlere katıldığınızda, vücudunuz adenosin trifosfat veya ATP adı verilen büyük bir hücresel enerji kaynağı oluşturmak için depolanmış fosfosreatin rezervlerinden yararlanır. Kreatin takviyesi savunucuları genellikle kreatin içeren ürünlerin atletik performansları artırmanın ve yağsız kas kütlesinin oluşumunu teşvik etmenin bir yolu olarak önermektedir. Bununla birlikte, takviyenin etkileri kişiden kişiye büyük ölçüde değişir.

İnsülin ve Glikoz

Vücudunuz pankreasınızda bulunan özel hücrelerin içinde insülin üretir. Yemek yediğinizde, yiyeceğinizdeki karbonhidratlar glikoz adı verilen basit bir şekere dönüştürülür; Bu glikoz daha sonra kan akışınıza girer ve burada çok çeşitli hücreler için bir enerji kaynağı olarak işlev görür. Bununla birlikte, dolaşımdaki insülinden belirli sinyaller olmadan, hücreleriniz glikozun içlerine geçmesine izin vermez. Bu meydana gelirse, hücreleriniz açlıktan ölecek ve kan dolaşımınızda anormal bir şekilde glikoz birikecektir. Yeterli miktarda insülin üretmeyen veya insülin kaynaklarını uygun şekilde kullanamayan kişiler, diyabet adı verilen ortak tıbbi durumu geliştirir.

Glikoz Etkileri

Kreatin takviyelerinin kullanımı, kan şekeri ölçümünüzdeki değişiklikleri tetikleyebilir. Vücudunuzun kan dolaşımınızdaki insülin yanıtlarını değiştirerek, Mayıs 2011 “Spor ve Egzersizde Tıp ve Bilim” e göre kan şekeri seviyenizi düşürün. Bu etki nedeniyle, şeker hastasıysanız veya hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri bozukluğu varsa kreatin alırken dikkatli olmalısınız. Glikoz seviyelerini değiştirdiği bilinen diğer ilaçları, takviyeleri veya otları da kullanıyorsanız, Dikkat etmeniz önerilir.

Ek Etkiler

Kreatin takviyesinin ek olası yan etkileri bulantı, iştah kaybı, ishal, mide rahatsızlığı, ateş , düşük kan hacmi, dehidrasyon ve kilo alımı. Kreatin kullanımı ayrıca böbreklerinize veya karaciğerinize zarar verebilir ve böbrekleri etkileyen ilaçları kullanıyorsanız MedlinePlus.com kreatin içeren ürünlerin kullanılmamasını önerir. Ayrıca, hamileyseniz veya emziriyorsanız kreatin kullanmaktan kaçının. Bir çocuğa ya da ergene kreatin vermeyin. Olumsuz kreatinle etkileşime girebilen ilaçlar arasında diüretikler, steroid olmayan antienflamatuarlar ve gut ilacı probenisiti bulunur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

En uygun yetişkinler, önemli yan etkiler yaşanmadan altı ay boyunca kreatin kullanabilirler. "of Maryland Medical Center notes.", 3, [[Yine de, kreatin içeren bir ürün alırsanız, doktorunuza söyleyin ve ürünün sisteminiz üzerindeki etkilerini izlemesini isteyin. Pastörize inek sütü anne sütünden daha fazla kreatin içerebilir. Bununla birlikte, doktorlar bu artmış kreatin seviyesinin önemli herhangi bir sağlık sorunu yaratıp yaratmadığını bilmiyorlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]