Çemen otu olarak bilinen Trigonella foenum-graecum, Orta Doğu'da uzun süredir baharat ve bitkisel ilaç olarak kullanılmıştır. İnsanlar yiyecek lezzet ve tıbbi amaçlar için bitkinin kurutulmuş tohumlarını toplar ve kızartır. Çemenin çeşitli bileşenleri kan şekeri regülasyonu ve kolesterolün düşürülmesi dahil faydalı etkilerinden sorumludur.
Çemen otu bileşimi, Memorial Sloan-Kettering Cancer tarafından belirtildiği gibi çok sayıda kimyasal bileşen içerir. Merkezi. Bunlar arasında proteinler ve amino asitler, flavonoidler, saponinler ve steroidal saponinler, kumarin, lipitler, vitaminler, mineraller, galaktomannan lifi ve trigonellin gibi alkaloitler bulunur. Yüzde 50 saponin veya yüzde 20 amino asit 4-hidroksiizolösin içerecek şekilde standartlaştırılmış özütler mevcuttur. bitkinin kan şekeri azaltma etkisi. Trigonellin, nikotinik asit ve kumarin bileşenleri ayrıca hipoglisemik aktiviteye sahiptir. Trigonelline, tohum kavurma işlemi sırasında nikotinik asit veya niasin sağlar. Amino asit 4-hidroksiizolükinin MSKCC'ye göre hayvanlarla yapılan çalışmalarda lin salgılanmasını artırdığı gösterilmiştir. . Güney Asya Önleyici Kardiyoloji Dergisi'nin Nisan-Haziran 2005 sayısında yayınlanan bir çalışmada, diyete lif eklenmesinin diyabetik hastalarda glukoz toleransını artırdığı belirtildi. Bu besinler yemeklerden sonra kan şekeri artışını azaltır ve ayrıca gerekli ilaç miktarını azaltır. Bu çalışmada belirtilen araştırmalar, çemen tohumundaki lif türünün kan şekerinin düşürülmesinde en etkili olduğunu göstermektedir.
Potansiyel
> Çemen ayrıca MSKCC tarafından belirtildiği gibi kolesterol düşürücü ve lipit düşürücü özelliklere sahiptir. . Galaktomannan lifi ve saponinler, hem sindirim kanalındaki, hem de glikoz emilimindeki etkilerine benzer şekilde emilimini azaltabilir. Ek olarak, hayvan araştırmaları, MSKCC'ye göre çemen otunun alkol kaynaklı karaciğer hasarına karşı koruyucu etkileri olduğunu ve laboratuvar çalışmalarında çemen otunun antikanser, antimikrobiyal ve parazit önleyici özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.
kan şekeri azaltmasından sorumlu olan çemen otunun bileşenleri, ilaç alan kişilerde, glikoz seviyelerini düzenlemek için hipoglisemiye veya kan şekeri düşüklüğüne neden olabilir. Çemen otu çeken diyabetik bireyler, ilaç dozaj ayarlaması gerekip gerekmediğini görmek için kan şekerlerini izlemelidir, MSKCC'yi uyarır. Çemen otunun kumarin bileşeni, warfarin veya heparin gibi antikoagulan ilaçları alan kişilerde kanamanın artmasına neden olabilir. Ek olarak, çemendeki lif türü oral ilaçların emilimini engelleyebilir.
, , ] ]