| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Depresyon Vücudunuzu Nasıl Etkiler?

Nörovejetatif Değişiklikler

Depresyon beyinde zihinsel, duygusal ve fiziksel değişikliklerle sonuçlanan nörolojik değişikliklere neden olur. Bu değişikliklerin tanımlanmış nedenleri, serotonin ve norepinepherine gibi nörotransmiterlerin üretimindeki değişiklik ve nörotransmiter reseptör sahalarının işleyişidir. Amerikan Psikoloji Vakfı (2009), bu nöropsikososyal değişikliklere, nörovejetatif depresyon belirtileri olarak atıfta bulunmaktadır. Uyku düzenlerinde, yorgunlukta ve iştahsızlıktaki değişiklikleri içerirler.

Endojen Katekolaminler (Stres Hormonları)

Stres ve depresyon arasındaki bağlantıyı bilmek önemlidir. Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'ne (NIMH) göre şiddetli akut stres ve kronik stres depresyona neden olabilir. Depresyonun fiziksel etkileri, vücudun strese verdiği tepkiyle birleşir. Dr. Don Colbert, MD Stess Less (2008) adlı kitabında, 30'dan fazla hormon ve nörotransmiter ile birlikte 1.400'den fazla fiziksel ve kimyasal reaksiyonun vücudun stres tepkisine karıştığını bildirmiştir.

Stres tepkisi sırasında, Vücudun adrenal bezleri epinefrin, norepinefrin ve kortizol (kortikosteroid) adı verilen üç önemli hormon salgılar. Bu stres hormonları, vücut kavga veya uçuş modundayken yaşanan semptomlardan sorumludur. Yüksek kalp atış hızı ve kan basıncı, yüksek kan şekeri ve kanın sindirim organlarından beyine yayılması, vücudun algılanan tehditlere yanıt vermesine yardımcı olur. Fiziksel etkiler ağız kuruluğu, hızlı ve düzensiz kalp atış hızı, anksiyete ve iştahsızlık arasında değişmektedir.

Kan Şekeri

NIMH (2008) 'e göre uzun süreli stres ve depresyon stresle sonuçlanabilen kortikosteroid üretimini etkiler hiperglisemi. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyabet ve Sindirim Sistemi ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre, hiperglisemi nöropati, böbrek hastalığı, hipertansiyon ve kötü yara iyileşmesi sıklığını artırıyor.

Bağışıklık Sistemi

Depresyon, bağışıklık sistemini zayıflatıyor. özellikle de vücudu kanserojenlerden (kansere neden olan ajanlar) korumaya yardımcı olan doğal öldürücü T hücreleri. Zayıflamış bir bağışıklık sistemi ayrıca vücudun enflamatuar tepkisini de etkiler. NIHM, depresyonun bu fiziksel etkisinin, osteoartrit, astım, kalp hastalığı ve otoimmün hastalıkların görülme sıklığında artışla ilişkili olduğunu bildirmektedir.

Kardiyovasküler Sistem

Amerikan Kardiyoloji Koleji'ne (2005) göre endojen katekolaminlerin (stres hormonları) vazokonstriksiyona ve kalp atış hızının artmasına neden olduğu görülmüştür. Bu, kalbin daha fazla çalışmasını gerektiren kan basıncında bir artışa neden olur. Nörovejetatif depresyon semptomları, bir insanı düzgün bir şekilde egzersiz yapma, yemek yeme veya uyuma olasılığını düşürür. Bu davranışlar, bir kişinin yüksek tansiyon, ateroskleroz, kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler komplikasyonları geliştirme riskini arttırır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com