| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Egzersiz Sırasında Kalp Ağrısı

Egzersiz sırasındaki göğüs ağrısı kalbinizden gelebilir veya kalbinizi çevreleyen yapılardan gelebilir. Belli bir ağrının kalbinizden mi yoksa başka bir yerden mi kaynaklandığını söylemek çok zor olabilir ve egzersiz sırasında gerçek kalp ağrısı aksi ispat edilmediği sürece yaşamı tehdit edici bir acil durumdur, bu nedenle en kısa sürede bir tıp uzmanı tarafından görülmesi önemlidir. Egzersiz sırasında kalp ağrınız varsa mümkündür.

Tanım

İnsanlar "kalp" ağrısı yaşadıklarını söylediklerinde, genellikle onların ortasında bir tür anormal hisler yaşadıkları anlamına gelir. Göğüs, kalplerinin nerede olduğunu bildikleri yer. Gerçek "kalp" ağrısı tipik olarak, kalp dokusu metabolik ihtiyaçlarını karşılayacak kadar oksijen alamadığında ortaya çıkar. Ancak, göğsün ortasındaki ağrı, egzersiz sırasında bile, her zaman kalpten gelmez. İnsanların kalp ağrıları için yanabilecek kalp ağrısına neden olabilecek şeylerin kısa bir listesi anksiyete, kas-iskelet sistemi ağrısı, asit reflü ve pulmoner emboli (akciğer durumu) içerir. Bunlardan anksiyete, kas-iskelet sistemi ağrısı ve asit reflü, gerçek kalp ağrısından daha yaygındır (egzersiz sırasında kendilerini göstermeleri muhtemel olmasa da). Ne tür bir ağrı ile uğraştığınızı belirlemenin anahtarı, ağrının nasıl ortaya çıktığıdır.

Gerçek Kalp Ağrısı

Egzersizden kaynaklanan gerçek kalp ağrıları tipik olarak aşağıdaki özelliklerden birkaçına sahiptir: göğsün ortasında (substernal, tıbbi dilde); "sıkıştırma" veya "basınç" benzeri bir bileşene sahiptir; ağrı çenenize ya da her iki kolundan aşağıya doğru yayılabilir (sol kol sağdan daha yaygındır); Egzersiz bağlamında, artmış aktivite ile devam edecek, birkaç dakika sürecek (en azından) ve (umarım) dinlenerek ebb; ve zayıflık, bulantı veya terleme hissi ile ilişkili olabilir.

Diğer Göğüs Ağrıları

Karşılaştırma için, egzersiz sırasında da ortaya çıkabilen kas iskelet ağrıları genellikle substernal değildir, çok çabuk ortaya çıkar, "keskin, ateş eden acı" olarak tanımlanır. Kas-iskelet sistemi ağrısı genellikle oldukça lokalize olurken, kalp ağrısı daha azdır. Reflü ve anksiyete egzersiz sırasında daha az yüzeyde görünme olasılığı daha düşüktür, ancak reflü tipik olarak boğazın arkasındaki yanma hissinin eşlik ettiği substernal göğüs ağrısı olarak ortaya çıkar ve zengin yemeklerden sonra ve uzanırken kötüleşir. Anksiyete atakları gerçek kalp ağrısına çok benzer görünebilir, ancak genellikle endişe uyandıran durumlarla (genellikle egzersiz yapmaz) ilişkilidir, endişe uyandıran durumdan çıktığınızda panik veya kıyamet hissi eşlik eder. Gerçek Kalp Ağrısı Nedenleri

Kalp ağrısının en yaygın nedeni, ateroskleroz adı verilen ve koroner arterlerinizde yağ plaklarının biriktiği, kalbe kan ve oksijen iletimini engelleyen bir durumdur. Kalbiniz hızla attığında (egzersizde olduğu gibi) oksijen ihtiyacı artar. Kalbin daha fazla oksijen alabilmesinin tek yolu, kendine kan akışını arttırmaktır. Bununla birlikte, atardamarların aterosklerotik plaklar tarafından çok tıkanması durumunda, kan akışını uygun bir seviyeye çıkarmak imkansızdır ve kalp nispeten oksijene açlık kazanır. Bu, kalp ağrısı olarak kendini gösterir.

Acil Durum

Egzersiz sırasındaki kalp ağrısı, aksi ispatlanana kadar acil durumdur ve egzersiz sırasında kalp ağrınız varsa, hemen bir tıp uzmanı tarafından görülmelisiniz. Kalp ağrısı, “anjina” adı verilen ve arterlerinizin aterosklerotik plaklar tarafından kısmen tıkandığı, ancak kalp dokunuza kalıcı hasar verecek kadar fazla olmadığı ya da "miyokard enfarktüsü" veya kalp adı verilen bir şey olabilir. saldırı - İçinde kalp dokusu kalıcı hasar görür. Angina, sağlıklı kalmak için yaşam tarzına (ve muhtemelen tıbbi veya cerrahi) müdahaleye ihtiyacınız olduğunu söyleyen bir uyarı işaretidir; kalp krizi seni öldürebilir. Egzersiz sırasında kalp ağrısının diğer daha az görülen nedenleri arasında, kalp kasınızın ne kadar iyi kasıldığını etkileyen birçok kalıtsal hastalık vardır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com