| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Viral Enfeksiyonlar İçin Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, herpes simpleks, influenza virüsü alt tipi H1N1 ve insan papilloma virüsü dahil olmak üzere çeşitli mikrobiyal ve viral ajanlardan kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde etkili bir topikal uygulama olarak kullanılabilir. Son klinik araştırmanın sonuçları, viral enfeksiyonların tedavisinde çay ağacı yağının yararlı özelliklerini bulmuş olmasına rağmen, bu patojenlerle savaşmak için uçucu yağlar kullanmadan önce bir doktora danışınız.

Tea Tree Oil

Tea Tree Oil, TTO, Avustralya, Yeni Güney Galler'in kuzeydoğu kıyılarına özgü olan Melaleuca alternifolia'nın yapraklarından damıtılmıştır. Çeşitli çalışmalar, bu esansiyel yağın siğiller, mevsimsel grip, oral ve genital herpes ve rahim ağzı kanseri gibi birçok enfeksiyon türüne neden olan patojenlere karşı antiviral etkinliklere sahip olduğunu göstermiştir.

Influenza Virüsünü Çay Ağacı Yağı ile Tedavi Etme

“Uygulamalı Mikrobiyolojideki Mektuplar” Aralık 2009 sayısı, TTO’nun antiviral etkinliğini ve ana bileşeni terpinen-4-ol’ı inceleyen bir çalışma yayınladı. Bu bileşikler, birkaç virüse karşı etkisizleştirici etkileri açısından değerlendirildi; çocuk felci tip 1, ECHO 9, Coxsackie Bl, adeno tip 2 ve herpes simpleks (HSV) tip 1 ve 2 dahil. Çalışmanın sonuçları, TTO ve bazı bileşenlerinin influenza virüsü alt tipi H1N1 üzerinde inhibe edici etkilere sahip olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, test edilen tüm bileşikler çocuk felci 1, adeno 2, ECH02, Coxsackie Bl, HSV-1 ve HSV-2'ye karşı etkisizdi. Yazarlar ayrıca test edilen bileşiklerin hiçbirinin viral partikülleri ayrı ayrı etkisiz hale getirme yeteneğine sahip olmadığını da buldu. TTO'nun, esas olarak terpinen-4-ol'a atfedilen influenza virüsü alt tipi H1N1'e karşı antiviral bir aktiviteye sahip olduğu ve TTO'nun, influenza enfeksiyonlarının yönetiminde ümit verici bir ilaç olduğu sonucuna varmışlardır.

“Antiviral Araştırma” Ocak 2011 sayısında yapılan araştırmada, TTO ve aktif bileşenlerinin, enfeksiyondan sonra farklı zamanlarda köpek böbrek hücrelerinde influenza virüsü alt tipi H1N1'in replikatif döngüsünün farklı aşamalarına karşı etkisini araştırdılar. Bu deneyler, adsorpsiyon aşaması sırasında viral replikatif döngünün başlangıcında veya virüsün konakçı hücreye fiili olarak girmesiyle etkileşimi gösteren hücrelerin enfeksiyonundan iki saat sonra TTO eklenmesi durumunda viral replikasyonun önemli ölçüde inhibe edildiğini gösterdi. Sonuçlar, TTO'nun virüsün hücreye bağlanmasına müdahale etmediğini göstermektedir.

Human Papilloma Virüsü

“Klinik Uygulamadaki Tamamlayıcı Tedaviler” in Kasım 2008 sayısı, TTO’nun ilk klinik çalışmasını detaylı bir şekilde açıkladı. sağ orta parmağında siğil bulunan bir pediatrik hasta ile başarılı bir tedavi için kullanılır. Klinisyenler, TTO'yu 12 gün boyunca günde bir kez enfeksiyona topikal olarak uyguladılar ve enfekte olmuş alanların tamamen viral klirensini buldular. Bu çalışma, insan papilloma virüsüne bağlı siğillerin tedavisinde TTO'nun potansiyel kullanımını vurgulamaktadır.

Herpes Simpleks Virüsünün Etkili Tedavisi

Ocak 2004 tarihli “Fitoterapi Araştırması” sayısında yer alan bir makale; Melaleuca cinsine ait çeşitli türlerin taze yapraklarından elde edilen uçucu yağların incelenmesi. Yağlar damıtıldı, analiz edildi ve insanlarda oral ve genital herpesin etken maddesi olan Herpes simpleks virüs tip 1, HSV-1'e karşı antimikrobiyaller ve antiviraller olarak etkinliği değerlendirildi. Bu yağların antiviral özellikleri, HSV-1 ile enfekte olmuş Afrika yeşil maymun böbrek hücrelerinde incelenmiştir ve viral partiküllerin replikasyonunu inhibe ederek ve çevresindeki hücrelerin enfeksiyonunu önleyerek etkili bir tedavi olduğu bulunmuştur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com