Solunum maddeleri, ciğerlere solunan kimyasallardır, böylece kullanıcı yüksek olabilir. Sıkıştırılmış gazlar olan bu kimyasallar areosol kutularında bulunur. Kuruluşa göre Inhalant.org, bilgisayar silgi yaygın olarak uçucu olarak kullanılır. Basınçlı gaz tozları, 1970'lerden beri cihaza dokunmadan elektronikten toz almak için kullanılıyor. Basınçlı hava, ürünü tanımlamak için kullanılan bir terimdir, ancak gerçekte sıkıştırılmış gaz kimyasallarıdır. Tozlardaki gaz kimyasalları zehirlenmeye neden olan şeydir.
Computer Duster
Toz tozlarındaki en yaygın gaz türleri tetrafloroetan (HFC-134a) veya difloroetandır (HFC-152a). Bilgisayar tozları bir teneke kutuya gelir ve doğrudan solunur veya bir torbaya püskürtülür ve solunur. Solunan gaz hızla kan dolaşımına akciğerlerden girer, burada beyni ve diğer organları etkiler. Solunum cihazı birkaç dakika dayanan yüksekliğe neden olur. Teneffüs cihazları alışkanlık yaratır ve kullanıcı genellikle zamanla kullanımı arttırır.
Kısa Süreli Yan Etkileri
Teneffüs kullanmanın bazı yan etkileri geri dönüşümlüdür, ancak diğerleri değildir. Kısa süreli yan etkiler aşağıdakilerden herhangi birini veya tümünü içerebilir: halüsinasyonlar, baş ağrısı, baş dönmesi, bilinç kaybı, uyuşukluk ve halsizlik, bozulmuş karar, zayıflık, spazmlar veya uzuvların karıncalanması, zayıf refleksler, işitme kaybı, görsel ve konuşma rahatsızlıklar, şiddetli davranış veya ruh hali değişiklikleri ve karın ağrısı.
Uzun Dönemli Yan Etkileri
Solunum cihazı kullanmanın uzun vadeli yan etkileri arasında kilo kaybı, kas zayıflığı, koordinasyon değişikliği, oryantasyon bozukluğu, taşıma zorluğu olabilir. Bir konuşma veya işleme düşünceleri, depresyon ve sinirlilik. Husting bilgisayar silgisinin kalıcı, geri dönüşü olmayan yan etkileri, merkezi sinir sistemine ciddi hasar, ciddi beyin hasarı, uzuvların devam eden spazmı, işitme kaybı ve kemik iliğinin hasarıdır. Karaciğere ve böbreklere zarar gelebilir ve bazı durumlarda geri dönüşü olmaz.
Solunum Yolundan Kaynaklanan Ölüm
Ani Ölüm Sendromu, bir insan ilk soluk aldığında veya daha sonra herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Ani ölüm kişi inshalanı kullandığında meydana gelir ve kalp son derece hızlı bir şekilde atmaya başlar. Hızlı vuruş, kalbin düzgün çalışmasını engelleyerek kalp durması ve ölümle sonuçlanır. Ölüm, boğulma nedeniyle herhangi bir zamanda da olabilir. Solunan kimyasallar akciğerlere girdiğinde, oksijen yer değiştirir ve yeterli oksijen olmadan ölüm meydana gelir. Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü'ne göre, bu tür ölüm riski, kimyasalları solumak için bir torba kullanıldığında, akciğerlere daha az oksijen girmesi nedeniyle artar.