Gıda alerjileri, 5 yaş altı çocukların yaklaşık yüzde 6 ila 8'inde ve yetişkinlerin yüzde 4'üne kadar görülür. Yiyecek alerjisi, hoşgörüsüzlüğün aksine, belli bir yiyeceği yedikten hemen sonra meydana gelen bir bağışıklık sistemi reaksiyonudur. Belirtileri sindirim sorunları, kurdeşen ve sınırlı hava yolları içerir. Beyin şişmesine neden olan alerjiler, serebral alerjik ödem olarak bilinir.
Alerjiler ve Beyin
Beyin astarında şişmeye neden olan alerjiler, tipik olarak, “Beslenme İyileştirmesi için Reçete, ”Sertifikalı beslenme uzmanı Phyllis A. Balch. En yaygın suçlular mısır, buğday, pirinç, süt, çikolata ve bazı gıda katkı maddelerini içerir. Serebral alerjik ödemi olan kişiler de baş ağrısı, saldırganlık, şiddet veya şizofreni gibi eşlik eden bozukluklara karşı hassastır. Teksas, Austin'deki Roby Enstitüsü Allerji Tedavi Merkezi'nden Dr. Russell Roby'ye göre, neredeyse tüm alerji semptomları bir dereceye kadar şişkinlikle ilgilidir ve alerji pratiğinde gördüğü baş ağrılarının çoğuna, alerji pratiğinde gördüğü şişlik neden olmaktadır. Beyinde baskıların artmasına neden oluyor.
Ruh Sağlığı
Çoğu ruhsal bozukluk, beyindeki kimyasal dengesizlikten kaynaklanıyor, “Ortomoleküler Tıp Dergisi.” Beyin alerjisi. diyet ya da çevresel nedenlerle tetiklenen psikiyatrik belirtileri tanımlayan bir terim. Kahve, çay, çikolata ve bazı baharatlar aslında beyni etkileyen patolojik olarak zayıflatıcı bir duruma neden olabilen nöroaktif gıdalardır. Bazı psikiyatrik hastalıkların ayrıca kilo alımı, titreme ve ağız kuruluğu gibi fiziksel semptomlara yol açtığı gerçeği, araştırmacıları psikiyatrik bozuklukların ve alerjilerin bağlantılı olabileceği teorisini ortaya koydu.
ChildrenDisabilities.info, beynin, akciğerler, sinüsler ve kalple birlikte alerjilerden etkilenen ana organlardan biri olduğunu gösterir. Beyin aynı zamanda vücuttaki en hassas organlardan biri olduğundan, alerjilerden kolayca etkilenir ve unutkanlık kadar hafif ve demans kadar ciddi semptomlarla sonuçlanabilir. 1990'larda, uzmanlar beyin alerjileri ve bağışıklık sistemi yetersizlikleri arasındaki bağlantıyı araştırmaya başladılar. 2002 yılında, tıbbi uygulamaları Santa Ana, California'da bulunan Dr. Jeremy E. Kaslow, çölyak hastalığı ve akıl hastalıkları ve beyindeki dokuların beyin iltihabına neden olabilecek ve artırabilecek kimyasallar üretebileceği hakkında bir rapor yayınladı.
Belirtiler
Beyin dokusunda his yok. Kaslow, beynin değişiklikler olduğunda sinyal vermek için tasarlanmadığını bildirir. Vücut ciltte veya diğer organlarda şişlik yaşadığında, genellikle kan akışından bölgeye artan kovan, kaşıntı veya ağrı yaşarız. Bu ciddi olmadıkça beyinde olmaz. Alerjenlerin neden olduğu iltihap belirtileri alışılmadık davranışları, açlık veya cinsellikteki değişiklikleri, ani duygusal aksaklıkları ve değişmiş algıları içerir. Çölyak hastalığı olan hastalardan oluşan küçük ve gayrı resmi bir çalışmada, hepsi glüten duyarlılıkları için tedaviden önce bazı gecikmeli öğrenme ve bilişsel veya duygusal semptomlar bildirmiştir.