Yiyecek hassasiyetleri, kulaklarınızda aşırı sıvıdan veya kulak zarına yerleştirilmiş basınçtan çınlamaya neden olabilir. Yiyecek hassasiyetleri veya yiyecek alerjileri olan çoğu kişi boyunca sinüs boşluğunuz, kulaklarınız da dahil olmak üzere kafanın çevresine baskı uygulayarak şişer. Baştaki basınç birikmesi, iç kulak üzerine baskı yapar, bu da kulaklarınızda çınlamaya neden olabilir. Belirli yiyecekleri her yediğinizde, kulaklarınızda çınlama duyduğunuzu fark ederseniz, doktorunuza danışana kadar bu yiyecekleri yemeyi bırakın.
Yiyecek Duyarlılıkları
Bağışıklık sisteminizde gıdada bulunan proteinlere aşırı duyarlı bir reaksiyonun yol açtığı belirtilmektedir. Bağışıklık sisteminiz bazı besin proteinlerini vücutta istilacı bir madde olarak yanlış yaptığında, onlara immünoglobulin E antikorları ile saldırarak tepki verir. Bu antikorların üretimi vücudunuzdaki mast hücrelerinin enfeksiyona karşı koruyan bir kimyasal olan histamin oluşturmasına neden olur. Yumuşak dokuda salınan çok fazla histamin vücutta şişmeye neden olur.
Kulaklarda Çınlama
Bazı yiyecekleri yemeyi izleyen kulaklarınızdaki çil, sinüs iltihabına bağlı olarak yönlendirilir. Sinüs dokunuzdaki yüksek histamin seviyeleri, burun boşluğunuzun şişmesine neden olur. Şişmiş sinüsler, mukusun burun dışına akmasını önleyerek aşırı mukusun burun pasajlarını tıkamasına neden olur. Sinüslerdeki birikmeler baş boyunca baskı uygulayarak yanaklarda, gözlerde, alında, dişlerde ve kulaklarda ağrıya neden olur. Alerjik reaksiyonu yaptıktan sonra kulaklarınızdaki çınlamanın azalması gerekir.
Tedavi
Kulaklarınızda çınlamanın önlenmesinde en etkili tedavi, vücudunuzda alerjik reaksiyonu tetikleyen yiyeceklerden kaçınmaktır. Alerjilerinizin klinik teşhisini almak için alerji testlerine katılmak hakkında bir alerji uzmanı ile konuşun. Yanlışlıkla hassas olduğunuz bir yemeği yanlışlıkla yerseniz, sinüs basıncını hafifletmek ve histaminin vücudunuzda üretilmesini engellemek için bir antihistamin ve dekonjestan alın. İlk önce doktorunuzla konuşmadan herhangi bir ilaç almayın.
Uyarı
Kulaklarınızda çınlamak, nadir fakat ciddi bir alerjik reaksiyon olan anafilaksi belirtisi olabilir. Kulaklarınızda çınlama gelişirse - yüz şişmesi, göğüs ağrısı, nefes darlığı, hafif kalp atışı, hızlı nabız, soluk cilt, kurdeşen ve baş dönmesi ile birlikte - hemen 911'i arayın. Tedavi edilmezse, ciddi bir alerjik reaksiyon ölüme neden olabilir.
, , ] ]