Modern zamanlarda yüksek antioksidan içeriği ile ünlü yaban mersini, puding yapmak için onları kurutup mısır unu ve bal ile birleştiren Yerli Amerikalılar tarafından da ödüllendirildi. Yerli Amerikalılar yaban mersini içindeki tıbbi değeri de tanıdılar ve bunları solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullandılar. Bilimsel araştırma, bu narin ve lezzetli meyvelerin besin değeri ve sağlık yararları hakkında önemli miktarda bilgi üretmiştir.
Kilo Kaybı
Yaban mersini, kilo kaybına neden olabilir ve diyabeti önleyebilir. "Uluslararası Obezite Dergisi" nin Ekim 2009 sayısı. Çalışmada, içme suyunda yabanmersini suyu, gıda alımının azalmasına ve daha yavaş kilo alımına neden oldu. Yabanmersini suyu da glukoz toleransını iyileştirdi ve diyabet gelişimini önledi. Kan şekeri faydaları, kilo vermeyle tamamen ilişkili değildi, araştırmacıların ve iştahı azaltmak için geri bildirim kontrolü sağlayan hormonlar olan adiponektinlerin aktivasyonu ile ilgili olabileceğini söylüyorlar.
Sinir Dejenerasyonu
Yaban mersini sinir dejenerasyonu, "İngiliz Beslenme Dergisi" nin Eylül 2010 sayısında yayınlanan bir çalışmaya göre. Doku kültürü çalışmasında, yaban mersini suyu antioksidan enzimlerin katalaz ve süperoksit dismutaz aktivitesini arttırdı ve sinir hücrelerini hidrojen peroksit hasarına karşı korudu. Araştırmacılar, yaban mersini suyunun dejeneratif sinir bozukluklarının önlenmesinde ve tedavisinde yararlı olabileceği sonucuna vardılar.
Bellek
Diyetinize yaban mersini dahil etmek hafızanızı artırabilir ve bunamaya neden olabilir, nisan ayında yayınlanan bir araştırmaya göre 2010 “Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi” sayısında. Antosiyaninler olarak bilinen yaban mersini içindeki polifenol antioksidan bileşiklerinin, hafıza ile ilişkili beyin alanlarında sinir sinyallerini arttırdığı gösterilmiştir. Yaban mersini aynı zamanda beyindeki sinir dejenerasyonunu önleyebilecek şekillerde beynin glikoz kullanımını geliştirir. Çalışmada, yabani yabanmersini suyunun 12 hafta boyunca günlük tüketilmesi, öğrenme ve kelime listesinin hatırlanmasının artmasına neden oldu. Azalan depresyon belirtileri de kaydedildi.
Lösemi
Yaban mersini, “Journal of February” sayısında yayımlanan 30 farklı türdeki tarımsal bitki türünün karşılaştırmalı bir çalışmasında lösemi hücrelerini inhibe etme yeteneğine yol açtı. Doğal Tıp Doku kültürü çalışmasında, bilim adamları dört insan lenfoblastik lösemi hattını kullandılar ve yaban mersini, dört hücre hattının hepsinde en yüksek inhibisyon seviyelerini sağladılar ve ardından üç hücre hattına karşı etkili olan acı kavun tohumlarını buldular. Tatlı patatesler, taro ve mume, çalışmada referans madde olarak kullanılan, soya ve bazı diğer bitkilerden elde edilen bir izoflavon antioksidanı olan genisteinden daha yüksek inhibisyon seviyeleri göstermiştir.
, , ] ]