|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Çemen otunun Yan Etkileri

Çemen otu Anıt Sloan-Kettering Kanser Merkezinin belirttiği bir bitkidir ve aynı zamanda kuş ayağı, trigonella, Yunan otu tohumu, Methi, bockshornsame ve hu lu ba olarak da adlandırılır. Ancak bilimsel adı Trigonella foenum-graecum'dur. Çemen otu, her biri 10 ila 20 tohum içeren bakla verir; bitkisel otların çemen çayı oluşturmak için kullandıkları tohumlardır. Çemen otunun tadı ve kokusu akçaağaç şurubuyla karşılaştırılabilir. Çemen otunun olası uygulamaları arasında kanser, artrit, diyabet, iltihaplanma, enfeksiyonlar, yaralar, ülserler, kramplar ve lenfadenit tedavisi yer almaktadır.

Gastrointestinal Etkiler

mide ağrısı, doyumsuz açlık ve hazımsızlık. Bunlar şiddetli değildir, zamanla azalabilir ve neredeyse yalnızca çemen çayı düzenli olarak önemli miktarlarda kullanılması nedeniyle oluşur - günde en az 100 g.

Dolaşım Etkileri

Çemen çayı diüretiktir, "Bitkisel İlaçlar İçin Komple Rehber." Ayrıca, akçaağaç şurubuna benzemek için idrar kokusunu da değiştirebilir. Ayrıca, hipoglisemi veya tehlikeli derecede düşük kan şekeri ile sonuçlanabilecek kan serum glukoz seviyelerini düşürür. Hipoglisemiye bağlı etkiler, baş dönmesi, açlık, terleme ve düzensiz kalp atışıdır. Hipoglisemiden şüpheleniyorsanız hemen doktorunuza başvurun. Çemen otu antidiyabetik ilaçlar, insülin ve antikoagülanlar dahil çeşitli ilaçlarla kontrendikedir, çünkü kan glukoz seviyelerini düşürür.

Çeşitli Etkiler

Çemen çayı nadir durumlarda çürük veya kanamaya neden olabilir. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center'a göre baş ağrısı da bildirildi. Bu yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse, kesiniz ve bir tıp uzmanına başvurunuz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır