Urtica dioica olarak da adlandırılan ısırgan otunun "Integrative Medicine" kitabına göre alerjileri, egzamayı, anemiyi ve gutu hafiflettiği gösterilmiştir. Örneğin, hastaların yüzde 57'si ısırgan otunu alerjik rinit semptomlarını hafifletmede etkili bulurken, yüzde 48'i etkinliğinde diğer alerji ilaçlarını aştığını belirtmiştir. Sık görülen yan etkiler düşük tansiyon, diyabetik hastalarda hiperglisemi, döküntü, terleme ve gastrointestinal rahatsızlığı içerir. Nadir yan etkiler arasında solunum problemleri, zayıflık, kas titremeleri, ishal, hızlı kalp atış hızı, tükürük ve öğrencilerin genişlemesi sayılabilir. Kontrendikasyonları, warfarin kullanımı ve Urtica türlerine alerjileri içerir. Herhangi bir bitkisel takviye almadan önce sağlık uzmanınıza danışın.
Ürtiker
"Bütünleştirici Tıp" kitabına göre, ısırgan otu kovan veya ürtiker tedavisinde faydalıdır. Urtica dioica yaprakları flavonoidler, yani kaempferol, quercetin ve rutinleri içerir. Flavonoidler, çeşitli meyve ve sebzelerde bulunan renklerden sorumlu bitki pigmentleri - veya biyoflavonoidlerdir -. Örneğin, quercetin, kovanların tedavisinde önemlidir çünkü histamin miktarını etkili bir şekilde azaltan mast hücrelerini stabilize eder. Kovan belirtileri için ısırgan otunu günde en az üç kez 300 mg dozda alınız.
Benign Prostat Hiperplazisi
Benign prostat hiperplazisi veya BPH, prostat bezinin büyüdüğü, erkeklerde idrar yolu problemleri oluşturan bir durumdur. Isırgan otu, "Kuzey Amerika Üroloji Kliniği" dergisinde yayınlanan bir makalede BPH için alternatif bir tedavi olarak gösterilmiştir. "Doktorun Bitkisel İlaçlar ile İlgili Danışma Referansı", ısırgan otu kökünün, genişletilmiş prostatlı erkeklerde idrar akışını arttırdığı gösterildi.
Fitoterapötik Özellikler
"Campbell-Walsh Üroloji" kitabına göre ısırgan otunun köklerinden bitkisel yağlar, yağ asidi zincirleri, fitosteroller ve fitoöstrojenlerden oluşan fitoterapötik ürünler içerir. Bu bileşikler, anti-enflamatuar etkilere sahiptir, büyüme faktörlerini değiştirir, lipid peroksidasyonunu düzenler, 5alfa redüktazı inhibe eder ve işlevini kontrol eden kasların yanı sıra mesaneyi de korur.
Antifungal Etkiler
Çoğu ılıman bölgelerde yaygındır. Nehirler ve göller boyunca, ısırgan otu aynı zamanda antifungal özelliklere sahip bir bitkidir. "Bitkisel İlaçlar Hekim Masası Referansı" na göre, ısırgan otu lektin aglütininin. "Biyolojik Kimya Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada lektin aglütinin, güçlü antifungal ve hafif antibakteriyel fonksiyonlara yol açan kitin bağlama özelliklerine sahiptir.
, , ] ]