| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Serotonin ve Nikotin Etkileşimi

Nikotin, genellikle sigaralarda ve tezgahta satılan pek çok sigara karşıtı yardımda bulunan bir kimyasaldır. Sigarayı bırakmak, yaşam beklentinizi, akciğer fonksiyonunuzu ve genel sağlığınızı artırmanıza yardımcı olur. Nikotin ayrıca beyninizin serbest bıraktığı serotonin miktarını da etkiler, bu da bağımlılığa neden olur.

Serotonin

Beyniniz, seftontal korteks içindeki hipokampüste yerleştirilen ve sinir için kullanılan serotonin adlı bir kimyasal üretir. hücre ve beyin fonksiyonu. Serotonin ayrıca bir verici olarak bilinir ve sinir uyarılarının bir hücreden diğerine geçmesine yardımcı olur. Önemli bir düzenleyici kimyasal olduğu düşünülmektedir. PsychologistWorld.com'a göre, serotonin cinsellik, depresyon ve bipolar bozuklukta önemli bir rol oynamaktadır. Bazı ilaçların yanı sıra diyet takviyeleri serotonin sendromuna yol açabilecek serotonin seviyelerini artırabilir.

Serotonin Sendromu

Serotonin sendromu, vücudunuzda biriken serotonin seviyesinden kaynaklanır. Çok fazla serotonin biriktiğinde titreme, ishal, ateş, kas sertliği ve nöbet gibi semptomlara neden olabilir. Bazen, serotonin sendromu o kadar kötü olabilir ki ölümcül olabilir. Semptomlara neden olan ilaç veya diyet takviyesi kesildikten sonra serotonin sendromu birkaç gün içerisinde geçebilir veya durumu tedavi etmek için serotonin blokerleri kullanılabilir.

Nikotin

Nikotin formunda mevcuttur. pastiller, sakız, yamalar, sprey ve inhalerler ve ayrıca sigaralar. Nikotinin sık görülen yan etkileri bulantı, baş ağrısı, terleme, kaşıntı, yanma, ağız kuruluğu, uyku güçlüğü, boğaz ağrısı, kısık ses ve sinüs tahrişini içerir. Nikotinin ciddi yan etkileri, kurdeşen, bulanık görme, şiddetli alerjik reaksiyonlar, öksürük, baş dönmesi, düzensiz kalp atışı ve ağız, dudak, dil veya deri şişmesidir.

Önemi

PubMed.gov'a göre, George Washington Üniversitesi Tıp Merkezi, nikotin ve serotoninin sıçanlar üzerindeki etkileri konusunda Farmakoloji Anabilim Dalı'nda bir deney yaptı. Çalışmadan elde edilen sonuçlar, uzun süre farelerde nikotinin maruz kalmasının, farelerin serotonin seviyelerini önemli ölçüde arttırdığı sonucuna varıldı. Yalnızca tek bir nikotin dozu alan sıçanlar, serotonin seviyelerinde çok kısa bir artışa sahipti ve salınan serotonin miktarı zamana bağlıydı.

Uyarı

Kronik ve uzun süreli nikotin maruziyeti serotonini artırabilir düzeyleri, kimyasal bir bağımlılığa neden olur. Sigarayı bırakmak çok zor olabilir ancak idare edilebilir ve başarılı olabilir. Mayo Clinic'e göre, sigara içme dürtüsünü geciktirmeyi veya ertelemeyi deneyin. Kendine "Sadece 10 dakika" diyerek devam et, o 10 dakika sonra, 10 dakika daha dene. Özlemini hafifletmek için yalnızca bir kişinin olabileceğini düşünerek kendini kandırma; Eski alışkanlıklara geri döndüğünüz için kendinizi ayarlamış olabilirsiniz. Kendinizi meşgul etmek için daha fiziksel olarak aktif olun. Fikrinizi aydınlanma dürtüsünden çekebilir. Destek gruplarına katılın ve sigara içme dürtüleri olduğunda takviye çağırın. Ayrıca, alışkın olduğunuz el-ağız bırakmayı sabitlemek için bir parça şeker veya başka bir yöntem sakız çiğnemek isteyebilirsiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com