| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Demans Yaşlılarda Belirtileri

Demans, 60 yaşın altındaki insanlar için nadir görülen bir hastalıktır; demans riski yaşla birlikte artar. Demansın nedenleri, Alzheimer hastalığı ve tedavi edilemeyen vasküler demans gibi dejeneratif hastalık olabilir. Ancak, Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, beyin tümörleri, metabolik nedenler, enfeksiyonlar, düşük B12 vitamini, normal basınçlı hidrosefali ve tiroidin neden olduğu demans tedavi edilebilir. uyku problemleri ve uyku düzenindeki değişiklikler. Değişen uyku düzenlerinin örnekleri uyku-uyanıklık döngüsündeki bir değişikliği, uykusuzluğu ve daha fazla uykuya ihtiyaç duyulmasını içerir. Daha fazla uykuya ihtiyaç duyan hastalar da yorgunluk yaşayabilirler.

Öğrenme

Demans öğrenme ve problem çözme ile ilgili problemlere yol açabilir. Problem çözme becerilerindeki ve yargıdaki azalmanın yanı sıra, öğrenme bozuklukları da ortaya çıkabilir. Örnekler, sorun yaratma hesaplamaları ve soyut olarak öğrenememe veya düşünememeyi içerir.

Dil

Dil becerileri de demanstan etkilenebilir. Yetenek, zayıf dilden, iletişim kuramama yeteneğinden yoksunluğa kadar değişebilir. Demanstan kaynaklanabilecek dil problemleri arasında kelimeler oluşturma, nesnelere isim verme, okuma veya yazma, kas felci olmadan konuşma ve dil anlama yetersizliği vardır.

Bellek

Demans hastalarında bellek sorunları da yaygındır. . Hem uzun süreli hafıza hem de kısa süreli hafıza sorunları ortaya çıkabilir; ancak, bunama ilerledikçe hafıza sorunları gittikçe daha da kötüye gidiyor.

Motor Becerileri

Demans geliştikçe motor beceriler de bozulabilir. Hastaların yürüyüşlerinde ve engellenmiş motor fonksiyonlarında değişiklikler olacaktır.

Kişilik Değişiklikleri

Kişilik değişiklikleri yaşlılarda demansın belirgin bir belirtisidir. Davranış değişiklikleri aniden başlayabilir veya yavaş yavaş kötüleşebilir. Kişilik değişikliği türleri arasında endişe, depresyon, günlük aktivitelere olan ilginin azalması, uygun olmayan ruh hali veya davranış, sinirlilik, azalan duygusal ifade, ben merkezli bir tutum, zayıf öfke kontrolü ve sosyal etkileşimden çekilme sayılabilir.

Demansla ilişkili diğer semptomlar arasında his veya algı değişiklikleri, oryantasyon bozukluğu, tanıma bozukluğu, halüsinasyonlar ve sanrılar, şiddetli kafa karışıklığı ve konsantrasyon eksikliği sayılabilir. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com