Mideden asitli gastrik içerikler yemek borusuna sızdığında oluşan asit reflü, hepsi mutlu değil, sayısız yaşam tarzı değişikliğine ilham verebilir. Şarap sevenler için, en sevdikleri vintagelerin semptomlarını tetiklediğini bulmak mide ekşimesine neden olabilir. Neyse ki, ılık şarap içenlerin asit reflü rahatsızlıklarından kaçınmasına yardımcı olabilecek çözümler var, ancak sizin için neyin doğru olduğunu belirlemek için doktorunuza danışmak en iyisidir.
Şarap Asit Reflü'nü Nasıl Etkiler?
Şarap neden olabilir veya ağırlaştırılmış asit reflü, birden fazla yoldan. İlk olarak, içerdiği alkol, asidik mide içeriğinin özofagusa girmesini önlemek için normalde kapanan kas valfi olan alt özofagus sfinkterinin veya LES'in gevşemesine neden olabilir. Daha sonra şarap, asidiktir; bu, önceden mevcut enflamasyonu veya özofageal astarın zarar görmesini şiddetlendirebilir ve midede asit salgılanmasını uyarabilir. Buna ek olarak, alkolün kendisi de özofageal astarı tahriş edebilir.
Düşük Asitli Şaraplar
Şarap tüketiminin neden olduğu asit geri dönüşü için denenmeye değer bir seçenek, şarabı seçerseniz ne olacağını görmektir. daha az asidiktir. Wine Spectator'a göre, ılık iklimlerdeki şaraplar, soğuk olanlara göre daha az asitlidir. Doğal olarak düşük asitli üzüm çeşitleri Viognier, Merlot, Carmenère ve Gewürztraminer'dir. Beyaz şarabın asit reflü'nü kırmızı veya gül şarabından daha fazla uyardığı gösterilmiştir.
Rölyef
Tums veya Rolaids gibi reçetesiz satılan antasitlerin şiddetli bir şekilde kısa süreli rahatlama sağlamanın en hızlı yolu şarabın oluşturduğu asit reflü atağı, yemek borusu ve midedeki asidi temas halinde nötrleştirdikleri için. Sıvı antasitler genellikle en hızlı şekilde çalışır. Hızlı iyileşme zaman zaman yararlı olsa da, antasitler sorun devam ederse, şiddetli GERD olduğunda cevap değildir.
Önleme
Şarap tüketiminden önce alınan bazı ilaçlar asit geri akışını önlemeye yardımcı olabilir ve semptomları bir kez sakinleştirebilir Başladım. H2 inhibitörleri olarak bilinen asit blokerleri, 30 ila 90 dakika içinde etkili olan nispeten hızlı etkilidir. Tezgâh üzerinde famotidin (Pepcid), simetidin (Tagamet) ve ranitidin (Zantac) gibi genel adlar altında bulunurlar.
Diğer Hususlar
Geçmişte, çoğu doktorda şarap ve diğer alkollü içecekler vardı. 'asit geri akışından muzdarip olanlar için kaçınılması gereken şeyleri listeler. Bununla birlikte, şu anda, klinik uygulama kılavuzları, hastaların hangi gıdaların veya içeceklerin asit reflü semptomlarını tutuşturduğunu kendileri belirlemelerine izin verilmesini önermektedir. Şarap tüketiminizi denetlemek kendi başına bir çözüm olabilir. Asit reflü zaman zaman ortaya çıkan bir problemden fazlaysa, doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuzla alkollü içecek alımı hakkında konuşmanız da tavsiye edilir. Asit reflüünün artmasına veya sebep olmasının yanı sıra, özofageal astarın zarar görmesine ek olarak, ağır alkol tüketimi yüksek tansiyon, karaciğer sirozu ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
, , ] ]