Lactobacillus, gastrointestinal sistem ve vajinada doğal olarak bulunan bir laktik asit bakteridir. Birçok laktobasil suşu mevcuttur ve gıdaları işlemek ve mayalamak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Lactobacillus probiyotik olarak kabul edilir - tüketildiğinde sağlığa yarar sağlayabilecek canlı bir mikroorganizma. Diyetteki laktobasilin faydaları arasında laktoz intoleransı azalması; maya enfeksiyonlarının önlenmesi; ishal ve irritabl barsak sendromu ile ilişkili semptomlar üzerinde kontrol; kanser, alerji ve egzamanın önlenmesi; gelişmiş bağışıklık ve daha az ciddi enfeksiyonlar; ve azaltılmış kolesterol.
Yogurt ve Kefir
L. acidophilus, L. bulgaricus ve L. plantarum, Türkiye ve Pers kaynaklı yoğurt benzeri bir ürün olan yoğurt ve kefir yapımında kullanılan laktobasil suşlarıdır. Bakteriyel kültürler, süte fermente edilir ve nihai ürünü kalınlaştırır. “Amerikan Beslenme Fakültesi Dergisi” ve “İç Tıbbı Annals” dergisinde yayınlanan çalışmalar, yoğurt yemenin koroner kalp hastalığı ve maya enfeksiyonları riskini azaltma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi.
Acidophilus Milk
Lactobacillus acidophilus, probiyotik özellikleri nedeniyle süte eklenir ve laktoz intoleransı olan kişiler için normal sütten daha kolay sindirildiğine inanılır. İki tür asitophilus sütü vardır: Bakteriler eklendikten hemen sonra tatlı süt soğutulur, buna karşın turta versiyonunun soğutma öncesi mayalanmasına izin verilir. ve tempe, bütün soya fasulyesi fermantasyonundan yapılır; her ikisi de Asya mutfağında kullanılır. Lactobacillus, fermentasyon sırasında istenmeyen bakterilerin gelişimini kontrol etmek için kullanılır.
Lahana turşusu
Lahana turşusu geleneksel olarak lahanada bulunan doğal olarak oluşan bakterilerle mayalanır; Bununla birlikte, ticari imalatta, bakteri kültürü eklenir. Pastörizasyon lahana turşusu laktobasil içermez çünkü pastörizasyon işlemi bakterileri öldürür.
Ayran, Ekşi Krema, Peynir
Lactobacillus ve streptokok gibi diğer bakteriler biraz ayran, ekşi krema ve peynir yapmak için kullanılır . Bu ürünleri yapma işlemi, yoğurt ürününe çok benzer, ancak kullanılan bakteri suşunda ve fermantasyonun uzunluğunda farklılık gösterir. Peynir yapımında kullanılan bakteri kültürleri, nihai ürüne asit ve lezzet katar.
İlaveler
Lactobacillus takviyeleri tablet, kapsül ve sıvı formlarda gelir. Bir takviyenin yararlı olduğu dozaj araştırılmış ve farklı ek markalar farklı türler ve dozajlar içerebilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, lactobacillus takviyelerinin olası yan etkileri, alınan dozu sınırlayarak kontrol altına alınabilen karın krampları ve gazdır.