Gündüz ve her gün, vücudunuz hafif alkali bir çevreyi koruyarak işinizde zordur, çünkü uygun pH dengesi sağlık için çok önemlidir. Dokularınızdaki milyarlarca hücre, düzgün çalışması, hücresel hasarı önlemesi ve patojenik mikropları savuşturması için alkali bir ortama dayanır. Hafif asidik bir ortamı sürdürmesi gereken vajina gibi bir insan sistemi dışında, vücut sistemlerinizin çoğu en iyi şekilde çalışabilmek için alkalinite gerektirir. Alkalinitenin önemine dair farkındalık arttıkça, sağlık yararları için asit-alkali dengesini arttırmak için adımlar atmak isteyebilirsiniz. Bunu, diyetinizde alkali faydaları araştırıp araştırmamaya bakılmaksızın sizin için iyi olan bazı değişiklikler yaparak yapabilirsiniz.
Diyet, Asidoz ve Sağlık
Diyet faktörleri pH dengesini etkiler - - veya vücudun asit /alkali dengesi -. Belirli bir gıdanın asit /alkalin yükü, tüketmeden önceki gıdanın pH'ına değil, onu sindirdikten sonra asit /alkalin sonucuna karşılık gelir. Belirli bir gıda bir alkalin pH'a sahip olabilir, ancak sindirim üzerine asit üretir veya bunun tersi de geçerlidir. Böbrekler asidi nötralize etme sorumluluğunu taşıyor, bu nedenle işlem bazen "potansiyel böbrek asit yükü" veya PRAL olarak adlandırılıyor. Alkali bir diyette yiyeceklere, PRAL puanı olarak adlandırılan, asit veya alkali oluşturucu olmalarına göre puanlar verilir.
Zamanla, düzenli olarak asit oluşturucu yiyeceklerde yüksek bir diyet yemek düşük dereceye neden olabilir. Vücudunuzdaki kronik asidoz riskini artırabilir. İlk kez, araştırmacılar yüksek diyet asidi yükünün tip 2 diyabet riskini arttırdığını göstermek için geniş çaplı bir çalışma kullandılar. Avrupa dergisinde Diabetologia'da 2014 yılında yayınlanan çalışma, 14 yıl boyunca 66.000'den fazla kadının izlenmesini içeriyordu. Düşük asit yüklü diyet uygulayan kadınlara kıyasla, yüksek asit yüklü diyet tüketen katılımcılar, çalışma süresince tip 2 diyabet gelişiminde anlamlı bir artış gösterdiler. Diyabet Araştırmaları Dergisi'nin Temmuz 2015 sayısında yayınlanan tip 2 diyabetli kişilerin ayrı bir çalışmasında araştırmacılar, asit oluşturucu bir diyetin ve düşük bitkisel proteinin metabolik sendrom riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdi. Metabolik sendrom, yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri de dahil olmak üzere bir grup sağlık-risk faktörünün adıdır.
Daha Az Hayvan Proteini Yenin
Hayvansal protein bakımından zengin ve meyvelerde düşük sebze oranı yüksek diyet asidi yükü. Çok fazla et, peynir ve yumurta yerseniz, geri kesmek asit yükünü azaltabilir ve vücudunuzu alkalileştirmeye yardımcı olabilir. "Etsiz Pazartesi günleri" almayı deneyin ve o gün için bulaşıklarınızdaki etleri tofu gibi bir bitkisel kaynakla değiştirin - alkalize edici bir protein. Sebze çorbası ve sebze biber gibi daha vejetaryen yemekleri yaratmayı deneyin. Doyurucu bir yemek yapmak için ete ihtiyacınız olmadığını hemen anlayacaksınız; örneğin, en sevdiğiniz sebzeleri ve etli bir doku için bazı büyük portobello mantarı kapaklarını kullanarak doyurucu bir sandviç yapabilirsiniz.
Daha Fazla Meyve ve Sebze Tüketin
Meyve ve sebzeler - kızılcık hariç - idrar pH seviyeleri ile ölçülen alkalilik oranını arttırır. Meyve ve sebzelerin alkalinitesi asitleri nötralize eder ve dengenin alkaline doğru daha fazla eğilmesini sağlar. Ana öğünlerinizde sebze veya meyveler bulundurun ve öğün aralarında atıştırın. Sebzeleri daha az besleyici, asit oluşturan yiyeceklerin üzerine atıştırmak yerine humusa daldırın. Meyveleri görebileceğiniz yerde tutun ve hareket halindeyken yanınıza alın. Soğutulmuş bir atıştırma için badem sütü ve buzu karıştırıp meyveleri smoothies ile karıştırın.
Alkalin Meal Planning
Salataları yemek planınızda bir temel haline getirin. Yapraklı yeşillikler sadece alkali üreten yiyecekler değildir, aynı zamanda vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu hayati mikro besinler bakımından da zengindir. Sadece marul kullanmak yerine, ıspanak veya lahana gibi diğer sebzelerle salata yapmayı deneyin. Koyu yeşillikler alkali oluşturucu ölçekte daha yüksektir ve besin maddelerinde diğer salata yeşillikleri ile karşılaştırıldığında daha zengindir.
Doğal olarak zengin besleyici olan alkali oluşturucu yiyecekleri tanıyın ve sağlıklı yemekler yapmak için bunları bir temel olarak kullanın . Diğer alkali oluşturan yiyecekler arasında havuç, karnabahar, brokoli, turp, patates, patlıcan, kereviz ve salatalık yer almaktadır.
sağlıklı bir diyetin bir parçası. Besin yoğun meyve ve sebzelerden zengin bir diyet tükettiğiniz sürece, sağlıklı alkali olmayan yiyeceklerden kaçınmanız gerekmez. Yulaf, darı, hecelenmiş, amaranth ve karabuğday gibi tahıllar lif ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olurken yağlı balık, bitkisel ve tohum yağları vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yağı sağlar.
Alkol tüketiminin, tütün ve sodaların asit olduğunu unutmayın. asit-alkali dengesini biçimlendirir ve negatif olarak etkiler. Sağlığınızı iyileştirmek ve hastalık riskini azaltmak için geri çekin veya istifa edin.
Vücudu Alkalileştirmenin Yanındaki Potansiyel Faydaları
Alkali diyet tartışmalıdır ve evrensel olarak kabul edilmez. Vücut alkalinitesini korumak için kendi sistemlerine sahiptir, bu nedenle alkalin diyetlerinin yararlı olup olmadığını belirlemek için kesin kanıtlar gerekir. Bununla birlikte, Kanada'daki Alberta Üniversitesi'nden bir araştırmaya göre, mevcut kanıtları gözden geçiren ve alkali diyetlerdeki zengin meyve ve sebze alımının kemik sağlığına yararlı olabileceğini tespit eden, alkalin diyetlerinin yüksek mineral ve besin içeriği bazı sağlık yararları sunabilir. Yaşlı erişkinlerde kas israfını azaltır ve kronik hastalık riskini azaltır.
, , ] ]