| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Egzersizin Nedenleri ve Etkileri

Egzersiz, genel fiziksel sağlığınız ve iyiliğiniz için önemli bir rol oynar. Aslında, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri veya CDC, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm yetişkinlerin sağlıklı kalmak için her hafta en az 150 dakika egzersiz yapmasını önerir. Egzersiz yoğunluğu düzeyleri, genel uygunluk seviyenize, egzersiz nedenlerinize ve hedeflerinize bağlı olarak değişebilir.

Egzersiz Motivasyonu

İnsanlar birçok nedenle egzersiz yapar. Örneğin, aşırı kilolu olan biri, kilolarını azaltarak sağlığını geliştirmek için egzersiz yapabilir. Diğerleri, belli bir kas tonusu kazanmak gibi görünüm nedenleriyle egzersiz yapabilir. Bazıları diyet ile ikili rolün bir parçası olarak sadece sağlıklı kalmak için egzersiz yapabilir. Yine de diğerleri diyabet veya kalp hastalığı gibi hastalıklarla mücadele etmek veya onları kontrol altına almak için yardım zorunluluğunu ortadan kaldırabilir.

Kilo Etkileri

Egzersizin en göze çarpan etkilerinden biri, kayıp nedeniyle meydana gelen fiziksel değişikliklerdir Vücut yağ Egzersiz yaparken vücudunuz kalori yakar. Egzersiz ve günlük vücut aktiviteleri ile yediğiniz yiyeceğe kıyasla daha fazla kalori yakıldığında, vücuttaki fazla yağ depoları kullanılır ve enerji için yakılır, bu da kilo kaybına neden olur.

Heart Effects

Egzersiz ayrıca kalp üzerinde gözle görülür etkiler yaratır. Kaslarınızı çalıştırdığınızda, kuvvet antrenmanı veya aerobik egzersiz yaparak, aynı zamanda bir kas olan kalbinizi de egzersiz yaparsınız. Egzersiz, kalbi güçlendirir, vücuttan kanı daha kolay pompalamasını sağlar, bu da kan damarlarınızın duvarlarındaki basıncı azaltır ve kan basıncınızı düşürür. Egzersizin ayrıca, iyi HDL kolesterol seviyelerinin arttırılması, kötü LDL kolesterol seviyelerinin azaltılması ve atardamarlardaki enflamasyonun azaltılması dahil olmak üzere kalp üzerinde başka faydaları da vardır, Maryland Tıp Merkezi'ne veya UMMC'ye göre. Bu faydaların tümü kalp hastalığının önlenmesine katkıda bulunur.

Hastalık Önleme Etkileri

Kalp hastalığının yanı sıra, diğer bazı kronik hastalıkların riskleri de egzersiz ile önemli ölçüde azaltılabilir. Örneğin, egzersiz, insülin üretiminin ve kullanımının etkinliğini artırmaya yardımcı olarak tip 2 diyabet ile ilgili sorunları azaltır. Egzersiz, metabolik sendrom ile ilgili sorunların önlenmesine de yardımcı olabilir ve hatta vücuttaki hücre hasarı ve mutasyon risklerini azaltarak belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Psikolojik Etkiler

Egzersizin fiziksel etkilerinin ötesinde psikolojik etkiler . Bu bağlantının çalışıldığı en önemli alanlardan biri egzersizin kaygı ve depresyon üzerindeki etkileridir. Egzersiz yaptığınızda, vücudunuz doğal olarak depresyon ve kaygıya katkıda bulunan faktörlerin tedavisinde yardımcı olabilecek endorfin denilen "kendini iyi hissetme" kimyasalları üretir. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com