1950’lerden bu yana, dergilerde görülen kadın bedenleri ve ortalama Amerikalı kadınlar arasındaki ağırlık farkı arttı. Ortalama mankenin ağırlığı düşerken, ortalama bir kadının ağırlığı artmıştır. Bu artan eşitsizlik, kadın dergilerini okuyan kadınların ve kadınların vücut imajı üzerinde iyi belgelenmiş ve belirgin bir olumsuz etkiye yol açtı.
İdealleşmiş Kuruluşlar
Rader Programları tarafından üretilen bir 2013 grafiğine göre, "80 Kadınların% 19'u televizyonda kadınların gördüğü görüntülerden güvensiz ve kadınların% 66'dan fazlası dergilerdeki zayıf modellerden etkileniyor. ” İnce modellerin resimlerini gösteren kadınlar, kontrol grubundaki kadınlara kıyasla, tarafsız görüntüler gösteren özgüven ve genel ruh hallerinde bir düşüş gösterdi.
Sosyal Karşılaştırma Teorisi
2006 yılında yapılan bir inceleme. “Mind Matters” dergisinde yayınlanan, medya ideallerinin beden imajı üzerindeki olumsuz etkilerini sosyal karşılaştırma mekanizmalarına bağlamaktadır. Sosyal karşılaştırma teorisine göre, bireyler kendilerini başkalarıyla kıyaslama eğilimindedir ve birey kendini üstün hissettiğinde, karşılaştırma pozitif duygusal bir durumu tetikler. Karşılaştırma bireyselliği daha düşük hissetmediğinde, öfke ve azalmış benlik saygısı bunun sonucudur. İnceleme, ortalama bireylerin kendilerini idealleşmiş ünlülerle karşılaştırdıklarında, karşılaştırmanın kendi kendine değerinin düşük olduğunu ve idealize bir zayıflık durumuna ulaşma dürtüsüne yol açtığını gösteriyor.
Kadın Dergileri ve Yeme Bozuklukları
Kadın dergilerinin ve beden imajının etkileri üzerine yapılan araştırmalar medya ve yeme bozuklukları arasındaki ilişkiye odaklandı. 1999'da “Çocuk Sağlığı ve Ergen Tıbbı Arşivi” nde yayınlanan bir araştırma, dergilerde veya televizyonda kadınlar gibi görünmeye çalıştıklarını söyleyen ergen kızların, yeme bozukluğu bulimyası ile ilişkili tasfiye etme davranışlarına daha fazla girdiklerini bildirmişlerdir. “Yeme Bozuklukları” konusundaki 2004 çalışmasında, yeme bozukluğu öyküsü olan kadınların, medya resimlerine baktıktan sonra vücut imajı üzerindeki olumsuz etkilere karşı daha duyarlı oldukları kaydedilmiştir.
Magazines Vs. Televizyon
“Zihin Konuları” ndaki incelemenin yazarları, kadınların idealize edilmiş görüntülerinin televizyonda ve dergilerde görülmesi arasındaki farkları tartıştı. Televizyon izlemenin vücut memnuniyetsizliğini arttırdığı gösterilmiştir, ancak moda dergilerini okuyan kadın ve kızlarda meydana gelen incelik ve düzensiz yeme davranışına yönelme ile daha az ilişkili olduğu gösterilmiştir. Yazarlara göre, bunun nedeni kadınların eğlence için televizyon izlemesi, ancak özellikle diyet, moda ve fitness danışmanlığı için dergilere başvurması olabilir.
, , ] ]