Açıklanamayan veya istemeden yapılan kilo kaybı, egzersiz veya diyetten kaynaklanmayan kilo kaybı anlamına gelir. Aslında, istemeden yapılan kilo kaybı, derhal tedavi gerektiren ciddi bir tıbbi durumdan kaynaklanabilir veya başka komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Kasıtsız kilo kaybının nedenleri etkili bir şekilde yönetilebilir.
Kanser
Kanser, vücuttaki hücrelerin hızlı bir şekilde büyüdüğü, yaşamı tehdit edici bir durum anlamına gelir. Meme, gözler, akciğerler, pankreas, safra kesesi ve testisler dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölgesinde kanser gelişebilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), erkeklerde en sık görülen kanserlerin prostat, akciğer ve kolon kanseri olduğunu söylüyor. Kadınlarda meme, kolon ve akciğer kanserleri sık görülür. Kanserin spesifik semptomları, sızdığı bölgeye göre değişir.
NIH, bazı kanser semptomlarının kasıtsız kilo kaybı, yorgunluk, gece terlemesi ve kilo kaybı olduğunu söylüyor. Kanser ayrıca ateşe ve iştahsızlığa da neden olabilir.
Kanser tedavisi kemoterapi, radyasyon ve ameliyatı içerir.
AIDS
AIDS (otoimmün yetmezlik sendromu) en ciddi evresini ifade eder. HIV (insan bağışıklık yetmezliği virüsü) enfeksiyonu, NIH belirtiyor. Aslında, AIDS'in 25 ile 44 yaş arasında olan kişilerde beşinci önde gelen ölüm nedeni olduğunu belirtir.
AIDS'in spesifik semptomları, istenmeyen kilo kaybı, ateşler, şişmiş lenf bezleri, yorgunluk, halsizlik ve titreme. AIDS'li insanlar da her türlü enfeksiyona eğilimlidir çünkü bağışıklık sistemleri ciddi şekilde zayıflar. Bu tür enfeksiyonlar, pneumocystis carinni pneumonia'yı içerebilir.
AİDS tipik olarak enfekte bedensel maddelerin bulaşmasından kaynaklanır. AIDS tedavisi için bir tedavi araştırılıyor, ancak ilerlemesi yüksek oranda aktif antiretroviral tedaviler adı verilen bazı ilaçlar ile geciktirilebilir. Tiroid bezi metabolizmayı düzenlemekten sorumludur.
Mayo Clinic, spesifik hipertiroidi belirtilerinin ani ve kasıtsız kilo kaybı, hızlı bir kalp atışı, terleme, titreme ve yorgunluk içerdiğini söylüyor. Diğer hipertiroidi belirtileri arasında kas güçsüzlüğü, yorgunluk, uyumakta zorluk, adet düzensizlikleri, sinirlilik ve anksiyete atakları sayılabilir. Ayrıca tiroid bezindeki bir tümörden (hiperfonksiyonel tiroid nodülü) de olabilir veya tiroid bezi iltihaplanması (tiroid nidi) nedeniyle olabilir. iyot ve beta bloker ilaçlar. Bazen, tiroid bezinin çoğunun giderilmesi için ameliyat kullanılabilir.