|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Kilo Vermek İçin Hormon Enjeksiyonları

"Epidemiyolojik İnceleme" deki 2007 raporuna göre, obezite nüfusun yüzde 13 ila 32'sini etkilemektedir. Böylece, birçok insan kalp krizi ve felç gibi uzun vadeli sonuçlar için risk altında kalır. Obezite için cerrahi tedaviler etkili olabilir, ancak istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Bu tedaviler vücudun kimyasını değiştirir, bu da hormon enjeksiyonlarının karşılaştırılabilir sonuçlar verebileceğini gösterir. Bu tür doğal tedaviler, kilo vermek isteyen insanlar için daha güvenli bir alternatif sağlayabilir. "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi" veya "JAMA" da açıklanan bir 1999 deneyi, bu hipotezi obez erkek ve kadınlarda test etti. Katılımcılar dört hafta boyunca her sabah leptin veya plasebo enjekte ettiler. Bu enjeksiyonlar tüm deneklerde kilo kaybına neden olmuştur. Daha da önemlisi, hastalar enjeksiyon bölgesinde küçük yaralanmalar dışında herhangi bir yan etki yaşamamışlardır.

Siliyer Nörotrofik Faktör

Siliyer nörotrofik faktör, luteinize edici hormon ve prolaktin üretimini tetikler. Bu üç hormon kadın üremesinde kritik bir rol oynar. Ayrıca adet döngüsü ile ilişkili vücut ağırlığındaki değişiklikleri de düzenleyebilirler. "JAMA" adlı bir 2003 makalesinde siliyer nörotrofik faktörün vücut ağırlığı üzerindeki etkisine bakılmıştır. Bilim adamları, obez yetişkinlere günlük 12 hafta boyunca silier nörotrofik faktör veya plasebo enjekte ettiler. Sonuçlar, hormon alımının plaseboya göre kilo kaybına neden olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte birçok hasta yan etki yaşadı. Yine de, bu reaksiyonların çoğu hormon değil enjeksiyondan kaynaklanmıştır.

YY3-36

YY3-36 peptidi iştahı bastırarak kilo verme hormonu olarak aday gösteriyor. "New England Tıp Dergisi" nde yapılan 2003 tarihli bir çalışma, obez ve zayıf konulardaki bu hipotezi değerlendirdi. Erkekler ve kadınlar tek bir test seansı sırasında YY3-36 veya plasebo aldı. Aksi durum için daha sonraki bir tarihte laboratuvara geri döndü. YY3-36 alan tüm denekler hormon alımını takiben daha az kalori tüketti. Negatif reaksiyon bildirilmedi.

Tiroid Salıcı Hormon

Tıbbi literatür, insanların kilo vermelerine yardımcı olabilecek diğer hormonları açığa çıkardı. Bu deneysel tedaviler insan deneklerinde denenmemiştir, ancak hayvan modellerinde denemeler umut vericidir. "Güncel Yaşlanma Bilimi" başlıklı 2010 tarihli raporda tiroid salgılayan hormonun etkisi değerlendirildi. Araştırmacılar uzun süre kemirgenlere bu hormonu veya plaseboyu verdiler. Tiroid salgılayan hormon verilen farelerde kilo kaybı ve yağ kaybı görüldü. Tedavi, hayvanlarda herhangi bir yan etki göstermedi.

Exendin-4

Kilo verme hormonu potansiyeli olan başka bir deneysel tedavi de eksendin-4'tür. Bu madde mide içindeki yiyecekleri daha uzun süre tutar ve böylece iştahı azaltır. “Obezite” deki 2011 tarihli bir yayın, exendin-4'ün laboratuvar hayvanlarının vücut ağırlığı üzerindeki etkisine baktı. Plaseboya kıyasla, hormon tedavisi 10 haftalık bir test seansında obez sıçanların vücut ağırlığını azaltmıştır. İlginç bir şekilde, etkiyi sürdürmek için zaman zaman geri çekilme süreleri gerekliydi ve YY3-36'nın eklenmesi başka bir fayda sağladı.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]