|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinson Hastalığı için Beslenme, Fitness ve Yaşam Tarzı Seçenekleri

Parkinson hastalığı, yavaş hareket, sertlik, titreme ve bazı beyin hücrelerinin kaybına bağlı olarak zayıf denge belirtileri içerir. Bunun çoğu insanda gerçekleşmesinin nedeni bilinmemektedir. Bununla birlikte, Parkinson hastalığına yakalanma şansını artırmak veya azaltmak için bir araya getirebilecek bir dizi risk faktörü tanımlanmıştır. Bunlardan bazıları - yaşlanma, çevresel ve toksik maruziyetler gibi - kontrol edilemez. Diyet, kafein alımı, sigara ve egzersiz gibi diğerleri değiştirilebilir.

Kafein alımı

Parkinson hastası olan insanlar beynin hareketle ilgili sinyaller göndermek için kullandığı kimyasal dopamini yapan beyin hücrelerini kaybederler. Bilim adamları bu süreci yavaşlatabilecek yaşam tarzı faktörlerini belirlemeye çalıştılar. Yaşlanma Sinirbiliminde Sınırların Mart 2014 sayısına göre, bir dizi çalışma kafeinin Parkinson hastalığına yakalanma riski ve ilerlemesi riski üzerinde yararlı etkileri olduğunu göstermiştir. Bazı durumlarda, erkekler östrojen hormonu ile ilişkili olabilecek kadınlardan daha olumlu tepki gösterdi. Kafein hala araştırılmaktadır, bu nedenle ne tür bir kafeinin en fazla fayda sağladığı net değildir.

Yaşlanma Sinirbiliminde Frontier’in Mart 2014 sayısına göre, dengeli beslenme Bol miktarda meyve ve sebze içeren diyet, Parkinson hastalığı riskini azaltabilir. Bununla birlikte, bu diyetin ideal bileşenleri henüz kurulmamıştır. Süt ürünlerinin tüketimi ile Parkinson hastalığı riski arasındaki ilişki açık değildir. Bununla birlikte, osteoporozu önlemek veya kemiklerin incelmesini önlemek için yeterli kalsiyum alımını sağlamak hayati önem taşır. Siyah ve yeşil çaylar, özellikle de polifenol adı verilen yeşil çay içerisindeki bileşenler, şu anda Parkinson hastalığının semptomlarını tedavi etmek için çalışılmaktadır. E vitamini, koenzim Q10 ve kreatin dahil olmak üzere hastalığın ilerlemesini yavaşlatıp yavaşlatmadıklarını görmek için bir takım vitaminler ve takviyeler de incelenmiştir. Şimdiye kadar bunların hiçbirinin etkili olmadığı görülmüştür.

Tütün ve Alkol Kullanımı

Sigara içmek, Parkinson hastalığı riskinin daha düşük olması ile ilişkilidir. Bununla birlikte, bu sigara içmenin sağladığı birçok ciddi sağlık riskinden daha ağır basmamaktadır. Sigara dumanında bulunan kimyasal nikotin, beyindeki etkilerini taklit eden ilaçlarla birlikte Parkinson hastalığının tedavisi olarak incelenmektedir. Alkol tüketimi, farklı çalışmalardan kaynaklanan çelişkili sonuçlarla birlikte Parkinson hastalığı riskinde belirsiz bir rol oynamaktadır.

Fiziksel Aktivite

2015 Klinik Nöroloji Dergisi'nin Temmuz 2015 sayısına göre, fiziksel olarak aktif insanlar daha az olabilir Parkinson hastalığı gelişmesi muhtemeldir. Ancak, bu kısmen olabilir çünkü Parkinson hastalığı çok erken olan insanlar zaten daha az aktiftir. İnsanlar hastalığı geliştirdikten sonra fiziksel aktivite semptomlara yardımcı olabilir. Bir koşu bandında yürümek gibi egzersizler de dahil olmak üzere fizik tedavi, Parkinson hastalığı olan kişilerde dengeyi, yürüyüşü ve kardiyovasküler zindeliği geliştiriyor gibi görünüyor.

Çevresel ve Zehirli Etkiler

genellikle bir kişinin kontrolü altında olmayan belli çevresel toksinlere maruz kalma ile. Örnekler arasında paraquat, dieldrin ve 2,4-D gibi - Ajan Turuncu'nun bir bileşeni olan - permetrin ve rotenon gibi böcek ilaçları sayılabilir. Çiftçiliğe dahil olmak, kırsal alanda yaşamak ve kuyu suyunu içmek de, belki de pestisitlere maruz kalma nedeniyle, Parkinson hastalığı riskini daha yüksek olan bir kişiyi yerleştirmektedir. Kronik kurşun maruziyeti de Parkinson hastalığı ile ilişkilendirildi. Son olarak, ev yapımı eroin üretiminin bir yan ürünü olan toksin MPTP, Parkinson hastalığına benzer bir sendrom oluşturur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]