| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Plastik Şişelerin Zararlı Etkileri

Plastik şişeler çevirdiğiniz her yerdeler. İçme suyu, soda, çeşitli gıda ürünleri ve hatta çeşniler plastik şişelerde gelir. Plastik şişeler üreticilere ürünlerini paketlemenin ucuz ve kolay bir yolunu sunarken, bu şişeler ortalama olarak 1.000 yıl boyunca biyolojik olarak bozulma ve hem tüketiciye hem de çevreye bir tehdit oluşturuyor.

Azaltılmış Depolama Alanı

Plastik şişeler, çöp sahasında çok fazla yer kaplar ve bu da Dünya'nın atık imha sorununa katkıda bulunur. Temiz Hava Konseyine göre, yalnızca ABD sakinleri her saat başı 2,5 milyon plastik şişeyi atıyor. Düzenli depolama alanlarının acil alanların imha etme gereksinimlerine uzun bir süre boyunca hizmet etmesi amaçlanmıştır. Bununla birlikte, çöp kutusuna giren yüksek sayıda plastik şişe bir çöp sahasının ömrünü önemli ölçüde kısaltır. 2009 yılında, Kuzey Carolina, plastik şişelerin çöp alanlarına atılmasını yasaklayan ilk eyalet oldu.

Fosil Yakıtlar

Dünyanın en büyük ekonomisi özelliği. Ancak fosil yakıtlar sınırlı bir doğal kaynaktır. Plastik şişe üretmek için kullanılan işlem yılda 17 milyon varil petrol tüketmektedir. Petrol sadece yenilenebilir değil, aynı zamanda üretim tesisleri de üretim süreci sırasında atmosfere önemli miktarda kirlilik salıyor. Yakıt üretmek yerine araçlar için yakıt olarak kullanıldığında, 17 milyon varil petrol, bir yıl boyunca bir milyon arabaya güç vermek için yeterli miktarda benzin üretecektir.

Tehlikeli Kimyasallar

Bisfenol-A, Biberonlar ve spor şişeleri gibi sert plastik şişelerin üretimi, bu şişelerin içerdiği maddelere sızabilir. New York Times, kimyasal maddeye maruz kalmanın laboratuar farelerinin meme ve prostat dokusunu değiştirdiğini ve dişi farelerde erken cinsel gelişimini sağladığını bildirdi. Vücut ağırlığı Ne yazık ki, sert, plastik polikarbonat şişelerden içen bebekler bu miktarın yaklaşık 10 katı kadar içmektedir. Evinizdeki kimyasal içeren plastikleri, & ldquo; Recycle & rdquo; şişe sembolü. Simge bir & ldquo; 1 & rdquo; veya bir & 7, & 7; Şişenin bisfenol-A içerdiğini varsaymak güvenlidir.

Hava Kirliliği

Yakma, çöp alanlarındaki boş alanı azaltmayan plastik şişelerin atılmasının bir yöntemidir. Ne yazık ki, yakma plastik şişeleri tamamen kendine ait tehlikelerle geliyor. Kaliforniya Eyaleti Koruma Bakanlığı, yanan plastik şişelerin atmosfere toksik duman attığını belirtmektedir. Yanan şişelerden salınan kimyasallar tüketiciler için sağlık riski oluşturur ve Dünya'nın ozon tabakasının bozulmasına katkıda bulunur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com