| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Alkolizmin Davranış Üzerindeki Etkileri

Alkol, genellikle sosyal toplantıların büyük bir parçasıdır ve öfori hissi yaratabilir, ancak dürtüsel olarak tüketildiğinde, etkiler hızla negatif olabilir. Alkol beyinde doğrudan bir etkiye sahiptir, bu da davranışı düşük yaşam kalitesine yol açabilecek çeşitli şekillerde etkiler.

Çıktılar

Alkol, davranışı çeşitli şekillerde etkiler. Birincisi, “Acta Psychiatrica Scandinavica” da yayınlanan Ocak 2006 tarihli bir makaleye göre, alkoliklerin intihar girişiminde bulunma veya tamamlama olasılığı daha yüksektir. Kişilerarası ilişkilerin zayıf olması, yalnız yaşamanın, daha yüksek düzeyde saldırganlık ve dürtüsellik yaşamaları daha olasıdır. hayata genel bir olumsuz bakış açısı. Mayıs 2008'de “İngiliz Farmakoloji Dergisi” nde yayınlanan bir makaleye göre, alkol tüketiminin akut etkileri engelli davranışlara yol açmaktadır. Temel olarak, insanların normalde alkolün etkisi altında olmazken yapmaları gereken şeyleri yapmaları daha muhtemeldir. > Teori

“Disinhibisyon teorisine göre,“ İngiliz Farmakoloji Dergisi ”araştırmacılarına göre, alkol zehirlenmesinin inhibisyon eğilimlerini etkileyerek davranışı etkilediği söylenir. Alkol tüketildiğinde, davranışı değerlendirme ve sonuçları değerlendirme yeteneğini bulanıklaştırır. Örneğin, alkolün normalde bir kişiyi antisosyal davranışlarda bulunmasını önleyen hisler üzerinde uyuşturucu bir etkisi vardır.

Alkol, zorunlu olarak tüketilen sosyal içeceğin aksine, zorunlu olarak tüketildiğinde, “İngiliz Farmakoloji Dergisi” ndeki araştırmacılara göre, ödül ve stres duygularından sorumlu beyin kesiliyor. Ayrıca, beyindeki işaret eden maddelerin içindeki zarlardaki lipidler veya yağlar da değişiyor ve böylece merkezdeki iletişimi engelliyor. sinir sistemi.

Mekanizma

Nörotransmiterlerin yanı sıra sırasıyla nöropeptitler, kimyasal sinyaller ve sinyal proteinleri, alkol tüketiminin ilk etkileri sırasında etkilenen süreçlerdir. “İngiltere Farmakoloji Dergisi” ndeki araştırmacılara göre, dopamin adı verilen belirli bir nörotransmiterin, alımdan kısa bir süre sonra, alkol tüketiminden etkilendiği bilinmektedir. Ancak, uzun süredir, kronik alkol kötüye kullanımı sonrasında, beyindeki sinyal maddelerinin tümü değiştirilir, bu nedenle davranışı etkiler.

Konum

Beyinde alkolden etkilenen önemli bir alan, “İnsan Nöropsikolojisinin Temelleri” kitabına göre, ön korteksdir. karar verme ve akıl yürütme gibi düşünce süreçleri. Yazarın açıkladığı gibi, alkolün bu alanda karartıcı bir etkisi olduğu bilinmektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com