Depresyon, bir bireyin yaşamının tüm alanlarını etkileyen kronik bir zihinsel hastalıktır. Aşırı ümitsizlik, değersizlik duyguları, kalıcı yorgunluk ve /veya intihar düşünceleri ile karakterizedir. Healthy Place sitesine göre, 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 10'u ABD'de her yıl depresyondan muzdarip. Depresyonun tam sebebi bilinmemekle birlikte, biyolojik faktörlerin ve çevresel stres faktörlerinin bir kombinasyonunun hastalığın başlangıcına ve ilerlemesine katkıda bulunduğu öne sürülmüştür.
Genetik
Genetik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. depresyon Depresyon ailelerde kaçma eğilimi göstermekte ve bunun büyük ölçüde kalıtsal olduğunu göstermektedir. Bir birey, depresyonla yakın bir akrabasına sahipse, ailesiyle bağlantısı olmayan birinden daha yakın olması durumunda, All About Depression web sitesine göre. Depresyon çoğu aile için kuşak olmasına rağmen, ailede öyküsü olmasa bile, bozukluğu geliştirmek mümkündür.
Anormal Beyin Yapısı ve Kimya
Anormal beyin yapısı ve kimyası gelişimine katkıda bulunur. depresyon. Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü, depresyonu olan kişilerin beyin yapısının, bozukluğu olmayan insanlardan biraz farklı göründüğünü belirtir. Bir kişi depresyona girdiğinde, beyninin ruh halini, düşünmeyi, uykuyu, iştahı ve davranışı düzenlemekten sorumlu kısımları normal şekilde çalışmaz. Depresyondan muzdarip insanlar nörotransmiterlerde, beyin hücrelerinin iletişim kurmak için kullandıkları kimyasallarla beynin etkili bir şekilde çalışmasını engelleyen bir dengesizliğe sahiptir.
Hormon Dengesizlikleri
Depresyon ve hormon dengesizlikleri arasında bir bağlantı olduğu görülüyor. Psych Central'a göre, depresif insanlar, vücudun strese, öfke ve korkuya yanıtını düzenleyen bir hormon olan aşırı miktarda kortizol görüyor. Sağlıklı bir insanın kortizol seviyesi sabahları doruğa ulaşır, daha sonra gün boyunca yavaş yavaş düşer, depresyonda bulunan bir insanın kortizol seviyesi sabahları doruğa çıkar, ancak gündüz ve gece boyunca yükselir ve hormon dengesizliği ile sonuçlanır.
In Ek olarak, bazı tıbbi durumlar kişinin hormonal dengesini etkileyebilir ve bu nedenle depresyonu tetikleyebilir. Tiroid bezinin yeterli hormon üretmediği bir durum olan hipotiroidizmin, bazı insanlarda depresyona neden olduğu da bilinmektedir.