Yavaş ya da halsiz bir tiroid hastasıysanız, zeytin yapraklarından yapılan ilaçları kullanmak tiroid işlevinizi düzenlemenize yardımcı olabilir. Zeytin yaprağı vücudunuzu serbest radikal hasarlarından koruyan ve bağışıklık, kalp ve sindirim sağlığını destekleyen koruyucu antioksidanlar bakımından zengindir. Zeytin yapraklarının tıbbi bakım yerine geçmesi amaçlanmamıştır ve zeytin yaprağı ürünleri satın almadan önce mutlaka tescilli bir tıbbi tedavi uzmanı ve doktoru ile görüşmelisiniz.
Tarihçe
Olea europaea olarak da bilinen zeytin ağacı, binlerce yıl boyunca insanlar tarafından ekili, ağacın barış, refah ve sağlığın sembolü haline geldiği antik Yunanistan'a geri dönüyor. Susanna Lyle'a göre, "Eat Smart, Stay Well" adlı doktora doktora öğrencisi, zeytin ağacı da eski İspanya ve İtalya'da yetişmiş ve her ülke kendine özgü çeşitler geliştirmiştir. Zeytin meyveleri, yenilebilir bir beslenme ve şifa kaynağıdır ve yapraklar, viral enfeksiyonların, yüksek kolesterolün ve tiroid sorunlarının tedavisi için bitkisel bir ilaç olarak son zamanlarda dikkat çekmiştir.
Farmakoloji
Zeytin yaprağıları, çeşitli antioksidanlar içerir. tıbbi özelliklerinin çoğundan sorumlu olan kimyasallar. Oleuropein, oleuroside ve oleoside gibi iridoid bileşikleri en bilinen zeytin yaprağı bileşenleridir. 2005 yılında "Doğal Ürünler Araştırması" nda yayınlanan bir araştırmaya göre, Portekizli araştırmacılar rutin, apigenin, luteolin de dahil olmak üzere zeytin yapraklarında birçok antioksidan flavonoid bulunduğunu tespit etti. Hepsinin bitkinin serbest radikal süpürücü, antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklerine katkıda bulunmaları muhtemeldir.
Araştırma
2002 yılında Suudi Kral Saud Üniversitesi'nden araştırmacılar "2002 yılında" Fitoterapi Araştırması "nda yayınlanan bir çalışmada Arabistan, zeytin yaprağının tiroid üzerindeki etkilerini araştırdı. Sıçanlar, 14 gün boyunca zeytin yaprağı özleri ile beslendi; bu sırada araştırmacılar, tiroid hormon seviyelerini kontrol etmek için kan testleri yaptılar. Zeytin yaprağı tiroid üzerinde önemli bir etkiye sahipti, triiyodotironinde güçlü bir artış uyardı ve tiroksinde daha küçük bir artış oldu - metabolizmayı düzenlemekten sorumlu iki önemli tiroid hormonu. Buna ek olarak, zeytin yaprağı tiroid aktivitesini uyarmak için hipofizin salgıladığı bir kimyasal olan tiroid uyarıcı hormon seviyelerini düşürmüştür. Bu sonuçlar, zeytin yaprağının tiroid bezinde bir yön etkisi olduğunu ve tiroid hastalıklarından muzdarip insanlarda tiroid hormonlarını dengelemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Güvenlik ve Toksisite
Uyuşturucu Bilgi Online'a göre, zeytin yaprağı toksik değildir genel popülasyonda kullanım için iyi tolere edilir ve güvenlidir. Zeytin yaprağı ekstraktı kullanımıyla ilgili hiçbir yan etki bildirilmemiştir. Hamilelik ve emzirme döneminde sınırlı bilgi, hamileysanız veya emziriyorsanız zeytin yaprağı kullanırken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. Zeytin yaprağı özü almadan önce doktorunuza danışın çünkü tiroid ve diyabetik ilaçlarla etkileşime girebilir.