Depresyondan muzdarip insanlar, depresyonda hissetmeye yol açan olumsuz düşüncelere sahiptir. Bu düşüncelerin değişmesi gerekmekle birlikte, depresyondaki insanlar bazen çevrelerindeki dünyaya ilgi duymazlar ve kolayca cesaretlendirilirler. Terapötik iletişim, depresyondaki bir kişiyi, olumsuz ya da çarpık düşünce modellerini incelemeye ve değiştirmeye teşvik ederken, duyarlılığı ve terapötik uyumu korur. Terapistler bu hedeflere ulaşmak için çeşitli teknikler kullanırlar.
Eğitim Verin
Depresif bir kişi bazen zihinsel bir hastalıktan muzdarip olduğundan habersizdir, böylece terapist hastalık, prevalansı, semptomları ve prognozu hakkında bilgi verir. . Terapistler, hastayla, Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabına göre, depresyonun, el kitabının 2000 basım tarihinden itibaren depresyon ölçütlerini karşılayan Birleşik Devletler nüfusunun yüzde 5'inden fazlasıyla yaygın olarak oluşan bir zihinsel hastalık olduğunu paylaşmaktadır. br>
Hastaya, yaşadığı depresyonun, sadece bu depresyondaki mavilere sahip olmaktan farklı olduğunu, gün boyunca yaşanan en büyük duygu olduğunu söyleyin. Başlıca depresif bozukluğun belirtileri şunlardır: önceden zevkli olan faaliyetlere ilgi ve zevk eksikliği, odaklanma ve konsantre olma güçlüğü, enerji eksikliği, kilo kaybı veya kazanç, uyku bozuklukları ve kendine veya başkalarına zarar vermek isteyen düşünceler. Hastaya tedavi ile prognozunun iyi olduğunu açıklamak önemlidir. Depresyondan muzdarip insanların yalnızca onda biri depresyonda kalıyor, iki yıl sonra depresyonda kalıyor.
Duyguları Doğrula
Hastaya nasıl hissettiğini anladığını ilet. Kavramı özetleyen ve anladığınızı bilmesini sağlayan bir veya iki anahtar kelimeyi tekrarlayarak ne söylediğini parola deyiniz. “Geçen yıl senin için çok zor olmuş gibi görünüyor. Kimse yaşadıklarından geçmekte depresyona girmiş hissedebilir. "
Günümüze Odaklanma Depresif bir insanın yaşam çizgisi: “Geçen yıl zor olsa da, kendinize güveniyorum ve daha iyi hissetmenize ve hayatınıza devam etmenize yardımcı olmak için birlikte çalışacağız” diyerek deneyin.
Kafası karışık düşünceler bir depresyon belirtisidir, bu nedenle terapist hastanın ne düşündüğünü açıkça ifade etmesine yardımcı olur. Sorular sorma, ifadeler ve özetleme hastanın netleşmesine yardımcı olmak için yardımcı iletişim teknikleridir. seni doğru anlıyorum… ”hastanın düşüncelerini düzenlemesine yardımcı olmak için.
, , ] ]